Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Tylne sanki w Audi A4 B6 quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie czy we wszystkivh b6 z quattro szły takie same sanki w avancie? chodzi mi czy w różnych gamach silnikowy nic się nie zmieniało.

Edytowane przez Robert Romaniuk Roman

Opublikowano

Avant/sedan nie ma różnicy. Według etki tylne sanki są inne w przypadku AVF'a(1,9tdi) i BBK (czyli S4), w pozostałych wersjach silnikowych są takie same.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam 

Zdejmowal ktoś tylne sanki celem wypiaskowania i malowania?

Dużo roboty ?

Wszelkie tuleje i śruby wymieniać?

Brak luzuow 

Opublikowano
9 godzin temu, panki888 napisał:

Witam 

Zdejmowal ktoś tylne sanki celem wypiaskowania i malowania?

Dużo roboty ?

Wszelkie tuleje i śruby wymieniać?

Brak luzuow 

Ja rozbierałem i malowałem przy swapie na quattro. Jak masz taką ochote to możesz wymienić wszystko, ale najczęściej słabe są gumy w górnym wahaczu, no i łączniki i tuleje stabilizatora. Przy dolnym wahaczu tak na prawde nie widziałem jeszcze zużytej tulei w b6/7. Co do śrub to różnie bywa... mi sie udało jedne i drugie sanki rozkręcić bez najmniejszego problemu ale wiem że dużo osób ma z tym problem i wtedy śruby potrzebne są nowe. Nowa śruba w danej tulei oznacza też najczęściej nową tuleje :) Wychodzi na to, że to loteria.

Opublikowano

Również przy swapie to zrobiłem. Nie piaskowałem a jedynie oczyściłem z rdzy za pomocą papierów różnych i szczotek i pomalowałem to podkładem antykorozyjnym i na to klar. Przekładkę miałem z B7, gumy dolnego wahacza trapezowego idealne, gumy górnego wahacza założyłem z poliuretanu i nowe gumy sanek ori lemforder. Jedna sztuka mi została mogę sprzedać z ułamek ceny nówkę sztukę ori. Gumy poli na stabilizator i nowe łączniki stabilizatorea lemforder. Temat tylnego zawieszenia mam zamknięty na lata.

Czy trudno? I tak i nie. Odkręcasz heble i linki hamulcowe, amor, 4 śruby sanek i Ci spadają na głowę.

Co do rozbierania sanek to nie miałem zajmniejszych problemów ale śruby lubią gnić.

Opublikowano

Chcę oddać sanki do piaskowania.

Auto pływa mi tyłem i chciałbym za jednym zamachem zrobić wszystkie

tuleje oraz łączniki widziałem kompletne zestawy to i 1300zł potrafi kosztować...sporo kasy.

Skoro mówicie że dolne to raczej nie zniszczalne to zawsze trochę obniży koszty :)