tomson24 Opublikowano 13 Grudnia 2017 Opublikowano 13 Grudnia 2017 (edytowane) Ostatnio jak sa mniejsze temperatury jak dodaje gazu to słysze dziwny dziwiek, tak jak na filmiku. jak się rozgrzeje silnik to go prawie nie slychac, jak jedzie się jednostajnie tez cisza, jedynie przy przyspieszaniu. Silnik bardzo ładnie przyspisza, biegi zmienia płynnie, może ten model tak ma ?:) Po przejechaniu paru km, zgaszeniu go i po krótkim postoju ten dźwięk ustaje NAPRAWIONE: tylko z mechanika taki chu.. że nie powiedział co jest, samochód stał u niego 3 dni i powiedział za części i robote 180 zł... wiec pewnie jakieś łożysko Edytowane 4 Lipca 2018 przez tomson24
rogigor Opublikowano 13 Grudnia 2017 Opublikowano 13 Grudnia 2017 Brzmi jak łożysko, ale może być też któryś z pasków. Wyje tak od zera i tylko przy przyspieszaniu ?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
tomson24 Opublikowano 13 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2017 (edytowane) nie od zera, od ok 20-30, tylko przy przyspieszeniu, jak przygazuje mu na neutralnym to tego nie słychać, tak samo jak przyspieszam powoli ciekawe które to łożysko... Edytowane 13 Grudnia 2017 przez tomson24
gacek585 Opublikowano 15 Grudnia 2017 Opublikowano 15 Grudnia 2017 Mi w chłodniejsze dni wyła pompa wspomagania , okazało się że przy pompie na wężu jedna opaska już puściła i układ się zapowietrzał. Zmieniłem opaskę i jest OK.
tomson24 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2017 13 godzin temu, gacek585 napisał: Mi w chłodniejsze dni wyła pompa wspomagania , okazało się że przy pompie na wężu jedna opaska już puściła i układ się zapowietrzał. Zmieniłem opaskę i jest OK. ale też miałeś tylko podczas przyspieszania? czy na postoju również? u mnie jest to ciekawe ze jak po paru km go zgasze i odpale to już jest dobrze
gacek585 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Najbardziej było słychać właśnie przy wyższych obrotach. Jak tak zacznie wyć to zerknij do zbiorniczka czy nie pieni się płyn.
gacek585 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Teraz, gacek585 napisał: Najbardziej było słychać właśnie przy wyższych obrotach. Jak tak zacznie wyć to zerknij do zbiorniczka czy nie pieni się płyn wspomagania..
tomson24 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2017 2 godziny temu, gacek585 napisał: tylko u mnie wyje jedynie jak przyspieszam, jak dodaje gazu na postoju to tego nie slysze
gacek585 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Teraz cos mi świta że może byc to dzwiek pompy powietrza wtórnego. Ona nie zawsze sie włącza dlatego po zgaszeniu silnika juz jej nie słyszysz.
matthew100 Opublikowano 28 Lutego 2018 Opublikowano 28 Lutego 2018 Ja mialem kiedyś problem z napinaczem paska oprzyrządowania. Co prawda inny silnik, ale warto sprawdzić.
Rekomendowane odpowiedzi