Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Automatyczne,mechaniczne otwieranie klapy bagażnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie. Czy ktoś z Was montował siłowniki ze sprężynami w klapie bagażnika? Lub same sprężyny? Przycisk otwarcia klapy z kluczyka powoduje samoczynne podniesienie klapy do góry.

http://allegro.pl/automatyczne-otwieranie-klapy-bagaznika-audi-a4-b8-i7061904915.html

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sporo osób na forum to montowało, ja również. Przy dodatnich temperaturach działa tak jak powinno natomiast przy ujemnych siłowniki słabną i nie są w stanie podnieść klapy ale sprężynki ładnie odpychają na około 30 cm i w takiej pozycji siłowniki ją utrzymują więc spokojnie można otworzyć dalej klapę popychając za plastik od wewnętrznej strony.

Opublikowano
  • Autor

Montowałeś komplet/siłownik+sprężyna/ czy same sprężyny? Zastanawiam się nad założeniem samych sprężyn w kolorze niebieskim. Są mocniejsze.

Opublikowano

Kupowałem komplet, czyli siłowniki z tymi niebieskimi sprężynami.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

................. podbijam , ktoś wie jaki wymiar tych niebieskich spręźyn ogarnie temat ?

Opublikowano
W dniu 26.01.2018 o 11:35, Racestar napisał:

................. podbijam , ktoś wie jaki wymiar tych niebieskich spręźyn ogarnie temat ?

przyłączam sie do pytania czy któraś z tych spręzyn podejdzie do oryginalnych siłowników??

https://allegro.pl/uzytkownik/EUROAUTO-ZBYT2/klapy-bagaznika-silowniki-254553?order=m

Edytowane przez wielik

Opublikowano

Do zamienników kupiłem Automatyczne otwieranie bagażnika sprężyna 19 x 38 (7017068302)  jak próbowałem do oryginalnych siłowników to jest tam na pewno  za ciasno. 

Czyli sprężyna musi być krótsza.

Opublikowano
11 minut temu, Axel1 napisał:

Do zamienników kupiłem Automatyczne otwieranie bagażnika sprężyna 19 x 38 (7017068302)  jak próbowałem do oryginalnych siłowników to jest tam na pewno  za ciasno. 

Czyli sprężyna musi być krótsza.

oryginalny silownik bez problemu sie da rozebrac ?

Opublikowano

Nie rozebrać tylko odkręcić trzeba zakończenie siłownika dobrymi kombinerkami. 

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, Axel1 napisał:

Do zamienników kupiłem Automatyczne otwieranie bagażnika sprężyna 19 x 38 (7017068302)  jak próbowałem do oryginalnych siłowników to jest tam na pewno  za  powinno być 19x32.

Do oryginałów powinno być 19x32 /chyba/:)

Edytowane przez Andrzejx

Opublikowano

ja mam polskie siłowniki KROSNO + niebieskie 38x19 i jest ok, klapa sama się otwiera wszystko idealnie pasuje

Opublikowano

Siłowniki mam dobre więc wolałbym zamontować do oryginalnych same sprężyny.  Potrzebuję potwierdzenia informacji czy niebieska sprężyna 19x 32 pasuje i będzie to działało jak należy. 

Opublikowano
  • Autor

W poprzednim poście zrobiłem błąd pisząc 19x32:facepalm:. Przepraszam. Powinno być 19x38:).

Opublikowano
49 minut temu, Andrzejx napisał:

W poprzednim poście zrobiłem błąd pisząc 19x32:facepalm:. Przepraszam. Powinno być 19x38:).

przeciez kolega Axel1   napisał ze nie pasują do oryginalnych.. 

Edytowane przez wielik

Opublikowano
  • Autor

Pisałem wcześniej do firmy która na alledrogo sprzedaje sprężyny do otwierania klapy. Podałem model auta i napisali że 19x38. Montują na siłowniki albo razem ze swoimi siłownikami sprzedają komplet.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dołączam się do pytania czy do a4 b7 sedana też można zamontować takie sprężyny jak 19-38 i będą pasować i co najważniejsze działać 

Opublikowano
  • Autor

Tu jest mowa o B8!

Opublikowano

U mnie w B8 avant  zamontowalem  sprężyny niebieskie 19x38 w siłowniki Krosno i klapa odskakuje  porządnie  ale nie podnosi całkowicie tylko do połowy (najprawdopodobniej  przez zbyt słabe siłowniki CHYBA 540N i temp  na minusie)  są niestety  minusy bo klapę zamyka się dość ciężko i klapa lekko odstaje.. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 22.12.2017 o 11:35, zabiello napisał:

Sporo osób na forum to montowało, ja również. Przy dodatnich temperaturach działa tak jak powinno natomiast przy ujemnych siłowniki słabną i nie są w stanie podnieść klapy ale sprężynki ładnie odpychają na około 30 cm i w takiej pozycji siłowniki ją utrzymują więc spokojnie można otworzyć dalej klapę popychając za plastik od wewnętrznej strony.

Potwierdzam to co kolega napisał - dokładnie tak to się zachowuje. Na samym początku trochę ciężko się zamyka klapę ale z czasem sprężyny się wyrabiają. Dla mnie jest OK i zakup uważam za w pełni udany.

Edytowane przez bladzio1

Opublikowano
W dniu 22.02.2018 o 20:27, wielik napisał:

U mnie w B8 avant  zamontowalem  sprężyny niebieskie 19x38 w siłowniki Krosno i klapa odskakuje  porządnie  ale nie podnosi całkowicie tylko do połowy (najprawdopodobniej  przez zbyt słabe siłowniki CHYBA 540N i temp  na minusie)  są niestety  minusy bo klapę zamyka się dość ciężko i klapa lekko odstaje.. 

Zrobiło się cieplej i moje siłowniki podnoszą klapę bez problemu  jakby komuś to było potrzebne na przyszłość.