Jump to content
IGNORED

servotronic nie działa po wymianie sterownika ABS

Recommended Posts

Posted

Witam, byłem zmuszony wymienić sterownik ABS w a4 B6 bo wyrzucał mi błąd, kupiłem uzywany, wymienił mi mechnanik, i teraz ABS ESP chodzą prawidłowo, ale servotronic nie utwardza mi kiery, mam nom stop luzna jak na postoju, Przed powstaniem błedów ABS i ESP wszystko było elegancko. Co może być przyczyną? 

Posted

Znajdź temat z dołozeneim servotronica. Tam są możliwe przyczyny. Nie masz sygnału prędkości gdzieś.

Posted

Czytałem ten wątek, tylko problem w tym ze przed wymianą było wszystko ok, i teraz nie wiem czy sterownik z pompy który bierze sygnał z czujnika z koła nie przekazuje go dalej, czy jak, ale jak by nie przekazywał to licznik by mi świrował... a nie wiem jak sprawdzic czy dochodzi prawidłówa wartosc predkosci do przekaznika 

Posted

sprawdziłem zawór na opronosc i wyszło mi 7,9 wiec mieści się w granicach. sprawdziłem miejsce wpięcia kabla do sygnału prędkości, dla pewności przepiąłem w inne miejsc na tym kablu  i dalej nic, jest możliwość ze przekaźnik mógł skończyć żywot?

Posted

Ktoś cos podpowie ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 2 weeks later...
Posted

A nie wstawiłeś sterownika z B7 przypadkiem?

Posted

Założyłem sterownik o identycznych numerach jaki miałem u siebie stary

Posted

A wypnij przekaźnik od servotronica. Przynajmniej dowiesz się, czy to coś związane z elektryką czy nie zaciął się zaworek w maglu.

Posted

Przekaźnik wypinalem i jest tak za każdym razem, jak jadę na trasę poprostu wypinam przekaźnik aby kiera ciężej chodziła bo na trasie jest dla mnie za lekko z przekaźnikiem,

Posted

Czyli zaworek działa. Podepnij się multimetrem pod kabelek z informacją o prędkości idący do przekaźnika i zobacz, czy wraz z wzrostem prędkości zmienia się napięcie. Będziesz wiedział, czy to wina servotronica czy samego sygnału.