kojot90 Opublikowano 18 Grudnia 2017 Opublikowano 18 Grudnia 2017 Witam ! Mam nadzieje, że trafiłem w odpowiedni dział. Mianowicie chciałem wymienić silniczek od tylnej wycieraczki do szyb. I tutaj moje pytanie, czy ktoś to robił ? Czy ktoś może doradzić co i jak ? Oraz kolejne pytanie, czy to musi być oryginalny silniczek, czy pasuje np. od jakiegoś seata też czy VW ?
jaś-u Opublikowano 18 Grudnia 2017 Opublikowano 18 Grudnia 2017 Siema, nie wiem jak z dopasowaniem z innego pojazdu, ale wymiana banalna, śruby do tapicerki masz w uchwytach do zamykania klapy oraz pod tójkątem, wyciągnij lampkę oświtlenia tą biało-czerwoną, potem delikatnie, ale stanowczo odciągaj tapicerkę, trzyma się na bodajże 4 zatrzaskach. Gdy to ograniesz to już silniczek masz na wierzchu. Z zewnątrz klapy zdejmij plastik w miejscu mocowania wycieraczki - jest tam śruba mocująca samo ramię. Silniczek jest zamocowany na chyba 2 albo 3 śrubach torx. Dojdziesz do tego co gdzie i jak. Ja kupiłem używkę już kilka lat temu tu na forum i śmiga do teraz, a wymieniałem z powodu pożaru w samochodzie.. powodzenia
kojot90 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Udało mi się odpiać te 4 zatrzaski ale nadal się gdzieś z tyłu trzyma masakra aż coś urwalem jakiś plastkik, nie mogę tego z tyłu sciagnac.
brygadzista Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Musisz delikatnie poodginać te boczne słupki i wtedy mocniej szarpnąć spróbuj od strony szyby pociągnąć powinno puścić Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lukasz_N Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 (edytowane) Nie musisz ściągać całego poszycia jesli boisz się że coś urwiesz. Jak wymieniałem u siebie to odpinalem tylko te pierwsze zatrzaski i odchylilem poszycie. Idzie się dostać do silniczka i go wyjąć przy odrobinie cierpliwości. Edytowane 14 Kwietnia 2018 przez Lukasz_N
Rekomendowane odpowiedzi