Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z klimatronikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam audimaniacy, ktoś wie jak załadować nowy sterownik klimatronika,jaki jest kod i wyzerowac nastawy klap sterujących,pacjent a4 1.6 ADP, klimatronik mryga 2 minuty po włączeniu zapłonu.pomocy bo uciazliwe jest jeżdżenie z zaparowanymi szybami, pozdrawiam i z góry dzięki 

Edytowane przez Donswistak

Opublikowano

Opisz dokładnie co Ci się dzieje z panelem.

Wysłane z OP3T

Opublikowano
  • Autor

Panel klimatronika mryga kilka minut po odpaleniu zapłonu auta,dmucha tylko zimnym powietrzem tzn temperaturą otoczenia ani klima nie chłodzi ani nie grzeje,wieje tylko centralnie brak nawiewu na szybę i nogi.Kupilem kabel i program mam nadzieję,że uda mi się zakodować nowy sterownik i nastawy klap sterującymi nawiewem,w ukrytym menu klimatronika wyskakuje błąd 6.1 czytałem,że to czujnik temperatury płynu chłodniczego tylko nie moge go znalezc w swoim aucie .Silnik 1.6 ADP pozdrawiam

Opublikowano
22 godziny temu, Donswistak napisał:

czujnik temperatury płynu chłodniczego tylko nie moge go znalezc w swoim aucie .Silnik 1.6 ADP

Czarna wtyczka,4 piny

Opublikowano
  • Autor
19 minut temu, sebaoo2 napisał:

Czarna wtyczka,4 piny

Opublikowano
  • Autor

Tak tyle to wiem i widzialem na fotkach tylko nie moge jej znalezc,chyba ze to ta przy wezu ,ktora widze czarna magia dla mnie hihi ale sie nie poddaje pozdrawiam

Opublikowano

Wykręć panel i przelutuj lub daj do przelutowania piny gniazd panela, może masz zimne luty? (Jest poradnik w internetach jak samemu to zrobić)
Jeśli błąd nie zniknie to wymień czujnik temperatury silnika -> znajduje się on na końcu węża powrotnego z nagrzewnicy (przy bloku silnika)
Już dokładniej nie idzie opisać gdzie znajduje się ten czujnik.

Wysłane z OP3T

Opublikowano
  • Autor

Ok dzięki za info, oddam panel do przelutowania a później zobaczymy co będzie ? pozdrawiam 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Temat ogarnięty, obyło się bez wymiany czujnika i przelutowania panelu klimy, zaladadowalem nowy sterownik zrobiłem  adaptacje klap sterujących nawiewem vcdsem i jest git ?

Edytowane przez Donswistak