Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Klapa tył nie otwiera się. Co wymienić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Przeglądałem rożne tematy ale nie wyczytałem jasnej odpowiedzi.

Sytuacja wygląda tak. W sumie to napiszę co mi się dzisiaj przytrafiło.

Wyjeżdżałem na wigilię do rodzinki więc wiadomo trzeba było załadować cały bagażnik. Odkąd pamiętam w 90% prób musiałem otwierać bagażnik wsadzając kluczyk bo naciskając przycisk na klapie słychać jakieś próby otwierania ale chyba za słabe (nie wiem jak to nazwać) i bagażnik nie chciał się otwierać. Otwarłem bagażnik przekręcając kluczyk w lewo i naciskając przycisk i jakoś się udało. Pojechałem do rodzinki wysiadam oczywiście próba otwarcia bez kluczyka nie powiodła się. Wsadziłem kluczyk przekręcam i nic.... Popróbowałem kilka razy i nic. Nie chciałem się już denerwować przed wigilią więc położyłem kanapę z tyłu i wyciągnąłem wszystko.

Kilka godzin później po wigilii idąc do samochodu pomyślałem, że wsadzę kluczyk i spróbuję otworzyć.  I jakoś się udało...

Co mam do wymiany ?

Taki siłownik :http://allegro.pl/silownik-zamka-klapy-tylnej-tyl-audi-a2-a4-b6-b7-i7068280134.html

Czy coś innego ?

Opublikowano (edytowane)
W dniu 24.12.2017 o 21:33, piotrekekm napisał:

Edytowane przez izol84
Opublikowano

u mnie słychać jak by klamka łapała zawsze tylko nie chce otworzyć mi klapy..

Opublikowano

U mnie wczoraj to samo. Siłownik siadł. Rozebralem cała tapicerkę i okazało się że siłownik raz działa a raz nie. Blokuje się przy próbie zamknięcia bagażnika. Na allegro są dostępne zamienniki za 37 zł i przesyłka. Można dojść po numerach OEM 489962115

Opublikowano

Dopiero po nowym roku zacznę grzebać więc może jeszcze się ktoś wypowie ?

Zamawiać siłownik ?

Opublikowano

B

3 minuty temu, piotrekekm napisał:

Dopiero po nowym roku zacznę grzebać więc może jeszcze się ktoś wypowie ?

Zamawiać siłownik ?

Jak jest brak reakcji z jego strony nie ma innego wyjścia. Sprawdzić wypada czy do niego dochodzi prąd. Być może że sterownik mógł też paść 

Opublikowano

Wymieniony siłownik i klapa się otwiera elegancko.   Powstał następny mały problem ale to inny temat

Opublikowano

No to przepłaciłeś. Domyślam się, że wystarczyło zmienić blaszkę w siłowniku. No ale to chwilka roboty. Jak komu wygodniej.

Opublikowano

Pany nie bd wstawial nowego temu wiec sie podepne tutaj, nie moge otworzyc  klapy (sedan), tzn z kluczyka nie otwierala sie odkad mam audiczke (2,5 roku) przycisk na klapie dzialal niestety od wczoraj odmowil posluszenstwa , z pilota sie otwiera za kazdym razem co musze wymienic ?? poddajcie jakies pomysly czy ta cala listwe wymieniac czy co