Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przewiercenie dpf ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

Auto a4 b7 2007 rok 2.0 tdi 170 km silnik brd przebieg ori 272000, 

Auto posiadam od 3tys km po 2 tys wyskoczyl dpf jak to kazdy mowi przegonic,,,, zrobilem bez sensu 200km , autostrada na 4-5-6biegu 140 brak reakcji jazda kilku km na 3 z predkoscia 50km/h brak reakcji, zalalem plyn do dpf czyszczacy 10min postal na luzie + 15km przegonienia spadło zapelnienie do zera, 600km znow dpf mialem "okazje" to jechalem prawie 30km na 3 z rowna predkoscia okolo 50-60 nie pomoglo. Znów wlany plyn przegoniony dpf zgasl, Teraz mam zrobione 500km i zapelnienie wynosi 41%.

Ostatnie wypalenie było 1850km temu.

Jak wymuszam wypalanie to maksymalna temp jak na zdjeciu tj 300 i to przy pzryspieszaniu tak to w granicach 220stopni.

Dowiadywałem się u mechaników twierdzą że przy tym przebiegu filtr sie juz skonczył.

Teraz mam pytania, czy przewiercenie dpf pomoże , pomoc napewno pomoże , ale czy trzeba program odrazu robić bo taka slyszalem opinie, chociaz pare osob przewiercalo i nie robiło programu.Chyba że źle robie wypalanie 

20171227_144232a.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, andrzejerw napisał:

dpf mialem "okazje" to jechalem prawie 30km na 3 z rowna pre

5 minut temu, andrzejerw napisał:

Teraz mam pytania, czy przewiercenie dpf pomoże , pomoc napewno pomoże , ale czy trzeba program odrazu robić bo taka slyszalem opinie, chociaz pare osob przewiercalo i nie robiło programu.Chyba że źle robie wypalanie 

Bardzo słaby pomysł.

Chcąc to zrobić jak ma być to wycięcie DPF'a a później wyprogramowanie go w sterowniku silnika. Zadzwoń np do Kreatora Mocy załatwią na 100% temat.

Opublikowano

wywal dziada ja swojego wywaliłem po 249 tys km a zapełnienie było już dramatyczne

Opublikowano
  • Autor

Dpf wyciety koszta 200zl mnie wyszlo tj. wycięcie dpf srodka u tlumiarza 200zl program 350. dojazd 50.srodek sprzedany za 400.

Roznica kolosalna auto zaczyna jechac nie od 2900obr a od 2200 zaczyna rwac.

Edytowane przez andrzejerw