Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVJ Q] Duże spalanie mała moc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam dosyć nietypowy problem a konkretnie spalanie na poziomie ok 14 l czystej benzyny przy normalnej jeździe do 3,5 tyś obrotów około wraz z słabszym przyspieszeniem niż powinno być. Jestem tutaj nowy i chciałbym zasięgnąć waszej opinii czy to spalanie jest normalne i tak w sumie czy jest problem. 

Opinie słyszałem różne, a mianowicie że ten silnik potrafi palić ok 12 l ale bez quattro więc z napędem 4x4 będzie palił więcej. 
Po pierwszym osobistym spotkaniu z Vagiem wykryłem błąd 17604 związany z sondą lambda który wyczyściłem. Serwis zrobiony (olej filtry rozrząd czyszczenie miski, Bez paliwowego - od niego powinienem zacząc który już jest zamówiony)
Świece zapłonowe dedykowane ngk PFR6Q ale zmieniłem je dopiero wczoraj z niededykowanych (kolejne pytanie czy to mogło mieć związek z mocą)

Podsumowując chciałbym zasięgnąć u was rady czy dramatyzuje czy muszę się z Tym pogodzić (jeśli chodzi o spalanie). Im więcej czytam internet tym bardziej głupieje bo dowiaduje się coraz to innych powodów takiej sytuacji(walnieta przepływka, sonda, zła mieszanka, katalizator padnięty - czyli milion innych rzeczy)

Opublikowano

Zrób logi dynamiczne 2+33, 115+118 i 3+20, a będzie wiadomo coś więcej. Tak to wróżenie z fusów.

Spalanie dużo za duże chyba, że jeździsz odcinki po 2km dziennie :P