Jump to content
IGNORED

[B5 1Z] Jak powinien chodzić klimatronik?

Simon
 Share

Recommended Posts

Witam,

problem mam taki że wczoraj wymieniłem termostat i po wymianie wszystko z temp.wróciło do normy bite 90'C tu i tu (EXTRA) czujnik sprawny na kanale 51C przynajmniej ale...(odczepiałem akumulator)

..chyba coś się stało klimatronikowi a mianowicie jak mam na "AUTO" i kliknę zmianę prędkości dmuchawy to zmienia się ta prędkość tak jak zadam i włącza napis "man" ale "AUTO" dalej świeci!!??Nie jestem pewien czy przed zmianą też tak było czy gasł w tym monencie napis "Auto"??

Może ktoś sprawdzić to?Mi teraz gaśnie "Auto" tylko jak zmienię kierunek nawiewu wtedy mam sam "man"

VAG nie wykrywa żadnych problemów nawet na nowo kodowałem i adaptowałem klimę i nic tak samo chodzi.

Już niewiem ale na logikę to "man" i "Auto" razem nie powinny świecić"!!

Z góry dzięki za pomoc bo już mnie to wkurza...

Fakt mam nowszy klimatronik ale u mnie Auto gaśnie pow zmianach w nawiewie.

Witam,

problem mam taki że wczoraj wymieniłem termostat i po wymianie wszystko z temp.wróciło do normy bite 90'C tu i tu (EXTRA) czujnik sprawny na kanale 51C przynajmniej ale...(odczepiałem akumulator)

..chyba coś się stało klimatronikowi a mianowicie jak mam na "AUTO" i kliknę zmianę prędkości dmuchawy to zmienia się ta prędkość tak jak zadam i włącza napis "man" ale "AUTO" dalej świeci!!??Nie jestem pewien czy przed zmianą też tak było czy gasł w tym monencie napis "Auto"??

Może ktoś sprawdzić to?Mi teraz gaśnie "Auto" tylko jak zmienię kierunek nawiewu wtedy mam sam "man"

VAG nie wykrywa żadnych problemów nawet na nowo kodowałem i adaptowałem klimę i nic tak samo chodzi.

Już niewiem ale na logikę to "man" i "Auto" razem nie powinny świecić"!!

Z góry dzięki za pomoc bo już mnie to wkurza...

Jest w porządku.

Tryb AUTO wyłącza się jak zmienisz kierunek nawiewów.

To w nowszym dochodzi jeszcze siła nawiewu

Oki dzięki wszystkim za odpowiedzi dopiero wstałem po nocce :)

czyli sila nawiewu nie wyłącza "Auto" w starym klimatroniku a włącza "man" dodatkowo tak?Ale jestem na 90% pewien ze przed odpieciem aku mi wyłączało przez to "Auto" i był sam "man" hmm...?!