maciejhildek1982 Posted January 16, 2018 Posted January 16, 2018 (edited) Witam serdecznie, w mojej b7 pojawił się problem a mianowicie padł mi wyświetlacz między zegarami (fis) a wygląda to tak jak w załączniku.Żeby było śmiesznie raz na jakiś czas włączy się i wszystko się wyświetla. Czy jest ktoś najlepiej z okolicy Bydgoszczy lub też kujawsko-pomorskiego kto jest mi w stanie pomóc albo wymienić sam wyświetlacz albo cały licznik, bo zakupiłem już drugi sprawny o tym samym numerze - wiadomo kodowanie immo itp. Oczywiście w najgorszym wypadku mogę też wysłać licznik, ważne aby było to dobrze zrobione. Z góry serdecznie dziękuje za wszystkie odpowiedzi i podpowiedzi. Edited January 17, 2018 by maciejhildek1982 poprawa tematu
OskiUK Posted January 21, 2018 Posted January 21, 2018 Mogę Ci sklonować licznik, ale jestem z PoznaniaWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
maciejhildek1982 Posted January 21, 2018 Author Posted January 21, 2018 Witam Kolego, to bardzo mnie pocieszyłeś, bo za każdym razem kiedy wsiadam do auta i widzę tą czerwoną plamę to mnie krew zalewa, a powiedz mi czy może lepiej wstawić tam coś takiego http://allegro.pl/licznik-audi-a4-b7-tdi-kolorowy-fis-8e0920932-rb8-i7119685672.html czy ten licznik podejdzie? Czy lepiej wstawić ten który miałem? No i oczywiście jak to wychodzi z kosztami jeśli to nie tajemnica?
OskiUK Posted January 21, 2018 Posted January 21, 2018 Poszło na priv.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
maciejhildek1982 Posted January 29, 2018 Author Posted January 29, 2018 Witam ponownie, sprawa załatwiona pomógł kolega OskiUK z poznania - szacuneczek za dobra robotę - naprawdę wie co robi! A więc tak zakupiłem drugi licznik z kolorowym fisem o nr 8E0 920 932 RB8 i kolega pomógł mi go zaadoptować do mojego auta, naprawił mi też ten padnięty fis w starym liczniku, ale że kolor wygląda o niebo lepiej toteż taki właśnie został założony. Do tego zamierzam założyć odbiornik radiowy do zegarka, bo w liczniku jest już zakodowany. A całość jeszcze bez radiowego zegara wygląda tak jak na załączniku. Jeszcze raz serdeczne dzięki dla forumowicza OskiUK za poświęcenie czasu i pomoc. 1
Fido Posted January 29, 2018 Posted January 29, 2018 Zapytam o przebieg. Zakodował ci taki jaki miałeś w starym liczniku ? Nie chodzi mi o przekręt tylko o późniejsze wizyty na stacji diagnostycznej. Bo jeżeli licznik startuje od zerowego przebiegu to jakiś papierek z wymiany licznika będą żądać. Pytam z ciekawości.
maciejhildek1982 Posted January 29, 2018 Author Posted January 29, 2018 (edited) Tak kolego, wszystko zostało przegrane ze starego licznika, kolor to tzw klon mojego starego licznika więc i przebieg został przepisany. Co do szczegółów technicznych musisz pytać się kolegi OskiUK. Na pewno pomoże, bo super kontaktowy z niego gość. Edited January 29, 2018 by maciejhildek1982
Recommended Posts