Jump to content
IGNORED

Naprawa/wymiana licznika A4 B7 8E0920901H pomoc w problemie z fis

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam serdecznie, w mojej b7 pojawił się problem a mianowicie padł mi wyświetlacz między zegarami (fis) a wygląda to tak jak w załączniku.Żeby było śmiesznie raz na jakiś czas włączy się i wszystko się wyświetla. Czy jest ktoś najlepiej z okolicy Bydgoszczy lub też kujawsko-pomorskiego kto jest mi w stanie pomóc albo wymienić sam wyświetlacz albo cały licznik, bo zakupiłem już drugi sprawny o tym samym numerze - wiadomo kodowanie immo itp. Oczywiście w najgorszym wypadku mogę też wysłać licznik, ważne aby było to dobrze zrobione. Z góry serdecznie dziękuje za wszystkie odpowiedzi i podpowiedzi. 

audi licznik.jpg

Edited by maciejhildek1982
poprawa tematu
Posted

Mogę Ci sklonować licznik, ale jestem z Poznania

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Posted

Witam Kolego, to bardzo mnie pocieszyłeś, bo za każdym razem kiedy wsiadam do auta i widzę tą czerwoną plamę to mnie krew zalewa, a powiedz mi czy może lepiej wstawić tam coś takiego http://allegro.pl/licznik-audi-a4-b7-tdi-kolorowy-fis-8e0920932-rb8-i7119685672.html czy ten licznik podejdzie? Czy lepiej wstawić ten który miałem? No i oczywiście jak to wychodzi z kosztami jeśli to nie tajemnica?

Posted

Poszło na priv.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Posted

Witam ponownie, sprawa załatwiona pomógł kolega OskiUK z poznania - szacuneczek za dobra robotę - naprawdę wie co robi! A więc tak zakupiłem drugi licznik z kolorowym fisem o nr 8E0 920 932 RB8 i kolega pomógł mi go zaadoptować do mojego auta, naprawił mi też ten padnięty fis w starym liczniku, ale że kolor wygląda o niebo lepiej toteż taki właśnie został założony. Do tego zamierzam założyć odbiornik radiowy do zegarka, bo w liczniku jest już zakodowany. A całość jeszcze bez radiowego zegara wygląda tak jak na załączniku.
Jeszcze raz serdeczne dzięki dla forumowicza OskiUK  za poświęcenie czasu i pomoc. 

licznik20180128_163051.jpg

• Upvote 1
Posted

Zapytam o przebieg.

Zakodował ci taki jaki miałeś w starym liczniku ?

Nie chodzi mi o przekręt tylko o późniejsze wizyty na stacji diagnostycznej.

Bo jeżeli licznik startuje od zerowego przebiegu to jakiś papierek z wymiany licznika będą żądać.

Pytam z ciekawości.

Posted (edited)

Tak kolego, wszystko zostało przegrane ze starego licznika, kolor to tzw klon mojego starego licznika więc i przebieg został przepisany. Co do szczegółów technicznych musisz pytać się kolegi OskiUK. Na pewno pomoże, bo super kontaktowy z niego gość.  

Edited by maciejhildek1982
Posted

Oki oki :hi: