Jump to content
IGNORED

1.8t quatro

Recommended Posts

Posted

Witam mam pytanie,zamierzam kupić Audi a4 b7 1.8t i nasuwa mi się pytanie czy w tym silniku po zwiększeniu mocy i założeniu gazu lepiej jest wybrać quatro co wiąże się z 6 biegową skrzynią? Jest to mozliwe że będzie mniej paliło niż z zwykłą 5 biegową skrzynią?? jeśli zwiększe moc na około 185 190 km czy zostać przy przednim napedzie?? chciałbym poznać wasze zdanie na ten temat. Dziękuję za dyskusję ;)

Posted

Planujesz zwiększać moc i pytasz o spalanie? Na prawdę 2litry gazu w jedną czy drugą stronę to tak dużo? Jak Ci się trafi Q to kupuj, jak nie to zawsze można dołożyć. Na suchym ośka daje radę, ale na mokrym to o wyścigach spod świateł można zapomnieć przy mocy ok. 200kuni.

Posted

No tak pytam o spalanie bo nie wiem czy może być duża różnica między seryja 163 a tym 190 może ktoś ma taki samochód i może mi powiedzieć. I Nie mówię że 2l gazu to dużo.. tylko pytam bo skąd mogę wiedzieć że to 2l a nie 6 hehe 

Posted

U mnie po programie spalanie lpg jest porównywalne lub nawet trochę niższe niż na serii, zależy kiedy. Różnicy przy dystrybutorze nie odczuwam.

Posted

A mogę wiedzieć na ile krecileś  i czy cos zmieniales czy sam program  i ile to spalanie wynosi ? Wiadome że dużo zależy od nogi ale tak +/- 

Posted

Ok. 200 i sam program. W mieście 13l, a ostatnio wychodzi około 12l z przewagą jazdy w trasie (eską i rzadko kiedy poniżej 140km/h).

Posted

Dzięki wielkie za odpowiedź pozdrawiam!

Posted

Tylko to spalanie w ośce? 

I skrzynia manual ? 

Posted (edited)

Tak manualna skrzynia , zastanawiam się  czy 6 biegową skrzynia która jest w quatro nie da lepszego efektu gdy zrobię te 185 190 km niż dałby sam przedni napęd z 5 biegową skrzynią, a spalanie to głównie chodziło mi o różnice między seryją 163 km a tym jak podkrece,ale możesz powiedzieć coś głębiej o tym spalaniu na tych dwóch osiach.  Ps orientuje się ktoś jaki jest koszt założenia stage 1 czy tam softu 1 chodzi mi o ten najslabszy co gregor poleca żeby nie leciały podzespoły na wysokich obrotach,tak jak to się dziejepo samej mapce z tego co mi wiadomo a powiem że zielony jestem w te klocki :)

Edited by HaGeNn