Jump to content
IGNORED

Podmiana foteli na elektryczne - czy będzie działać?

Recommended Posts

Posted

Witam,

obecnie mam fotele manualne tylko z regulacją lędźwi i grzaniem.

Czy zakładając fotele w pełnej elektryce podepnę się tą samą kostką i będą działać czy trzeba dorabiać/przerabiać instalację?

Posted
10 minut temu, Bknz napisał:

Witam,

obecnie mam fotele manualne tylko z regulacją lędźwi i grzaniem.

Czy zakładając fotele w pełnej elektryce podepnę się tą samą kostką i będą działać czy trzeba dorabiać/przerabiać instalację?

Podpinasz i wszystko działa, jedynie co musisz zrobić to wymienić dwa bezpieczniki foteli na mocniejsze

Posted

Super, dziękuję za informację :)

Posted

Nie ma to znaczenia że fotele są z B7? podejrzewam że nie ale wolę zapytać :)

Posted

Nie. Ja miałem lędźwień elek i włożyłme teraz pełen elek i działa.
Bezpiecznik pod kierownicą wymieniłem z 10A na 30A.
A gdzie jest 2gi nie mam pojęcia

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Posted
 Podpinasz i wszystko działa, jedynie co musisz zrobić to wymienić dwa bezpieczniki foteli na mocniejsze
Gdzie ten drugi bezpiecznik?

Posted

I zaślepki dywanu są inne, bo jest inny dywan pod elek a pod manuale.

Posted

Prawdopodobnie będą miały też dodatkową kostkę pod czujnik niezapiętych pasów

Posted (edited)

Kucze czyli fotele z B7 do B6 nie podejdą na zasadzie P&P ?Już się trochę pogubiłem w tych odpowiedziach. Już miałem zamiar dogadać się ze sprzedającym :(

Edited by Bknz
Posted

Tak nie do końca są P&P wszystko ,zależy od konfiguracji zadzwoń dopytaj

Posted (edited)
4 minuty temu, salamon napisał:

Tak nie do końca są P&P wszystko ,zależy od konfiguracji zadzwoń dopytaj

Czy mógłbyś mi powiedzieć o co mam dopytać sprzedającego? Z góry dziękuję za pomoc :)

Podpinam aukcję o które się rozchodzi, są tam widoczne jakieś żółte wtyczki. Może to ułatwi.

http://allegro.pl/audi-a4-b6-b7-fotele-kubly-alkantara-elektryka-kpl-i7097784985.html#thumb/3

Edited by Bknz
Posted

W zasadzie możesz zapytać czy te fotele posiadają również czujniki zajęcia fotela ,a co za tym idzie niezapiętych pasów

Posted (edited)

Mam informację że posiadają czujniki nie zapiętych pasów - co w takiej sytuacji? podejdą do mojej B6 tylko z elektryczną regulacją lędźwi?

Podeśle jeszcze zdjęcie wtyczek jakie wychodzą z fotela.

Edited by Bknz
Posted (edited)

Poprostu będzie ci wisiała nigdzie niepodłączona kostka,a w zasadzie dwie jedna do wpięcia w podłogę a druga mała do wpięcia w klamrę pasa

Edited by salamon
Posted

Pierwszy raz widzę takie nowości a nie raz zmieniałem fotele.  Kupuj i się nie zastanawiaj. Wszystko Ci normalnie podejdzie a nawet jeśli mają czujnik nie zapiętych pasów to będziesz miał czarną kostkę którą i tak schowasz pod zaślepką, mam tak u siebie bo czujników nie podłączałem. Bezpiecznik jeden jest pod kierownicą a drugi pod tą zaślepką po stronie pasażera.

Posted
Pierwszy raz widzę takie nowości a nie raz zmieniałem fotele.  Kupuj i się nie zastanawiaj. Wszystko Ci normalnie podejdzie a nawet jeśli mają czujnik nie zapiętych pasów to będziesz miał czarną kostkę którą i tak schowasz pod zaślepką, mam tak u siebie bo czujników nie podłączałem. Bezpiecznik jeden jest pod kierownicą a drugi pod tą zaślepką po stronie pasażera.
Dzięki za wyjaśnienie, podsylam jeszcze zdj. kostek. 48e8b03332f0c42407229ddd7ecd3031.jpg

Wysłane z mojego SM-N950N przy użyciu Tapatalka

Posted

Czarnej nie wpinasz i tyle

Posted

Dzięki za potwierdzenie.
Jak wymienić kanapę i oparcie juz wiem.
Pytanie natomiast o te bezpieczniki. Widzę że z lewej strony przy słupku pod osłoną bezpiecznik nr.44 od podgrzewania foteli 30A.
A gdzie ten bezpiecznik pod kierownicą i z prawej strony od pasażera o których piszecie?
Pod kierownicą muszę zdjąć półkę i tam jest jakieś miejsce z bezpiecznikami ?

Posted

Nie ten. Zdejmujesz pokrywę pod kierownicą i na module komfortu będzie jeden 10A bezpiecznik zamień na 30A.

Do kolegów wyżej ja w B7 nie mam żadnego bezpiecznika po prawej stronie ;-) fotele po wymianie tego jednego normalnie działają

Posted

Dzięki za pomoc, fotele odebrane, faktycznie po podjęciu i zmianie bezpiecznika na 30A działają.

Jednak mam pewien problem. Nie mogę podnieść siedziska do góry. Silniczek pracuje a siedzisko się nie podnosi. Co może być przyczyną coś jest nie podpięty czy coś trzeba założyć aby zaczęło się podnosić?