Jump to content
IGNORED

Zmiana oświetlenia wew. na LED - komplikacje

Recommended Posts

Posted

Witam , mam takie pytanko o oświetlenie wew. z racji tego że ostatnio zgłupiałem.

Zmieniłem oświetlenie w AUDI a4 b5 96r Avant AFN na led wszystko elegancko świeci, ale schody się pojawiają gdy mam ustawione światło wewnętrzne na otwieranie drzwi, no i wtedy raz oświetlenie działa a raz nie, dodam iż kiedy w przednim panelu, główną rurkę oświetlenia wymienię na zwykłą, reszta led działa normalnie na otwieraniu drzwi cały czas (2x tył i 2x boczne na przednim panelu).

Czyli problem jakby dotyczył żaróweczki led o takiej:

image.png

jak to rozwiązać aby mieć komplet w led white ?

Pozdrawiam

Posted

Może led bez polaryzacji rozwiąże sprawę.

Posted

nie da się tego rozwiązać bez nowych zakupów? jakieś inne pomysły ?

Posted

Z tego co kojarzę to w przedliftach trzeba zakładać ledy we wnętrzu bez polaryzacji lub zmienić polaryzację w oprawce/ledzie. Możliwe też, że najtańsze, najgorszego sortu ledy nie działają prawidłowo.

Posted

oryginalnie powinna tam być żaróweczka 12 v 20 w , jeżeli dorzucę rezystor 10w / 15 w może to rozwiązać sprawę tego że czasami nie załącza żarówki ? może to być wina za małego poboru prądu przez żaróweczkę led?

• 2 weeks later...
Posted

Powiem tak ja mam co prawda lift. Ale w norauto kupiłem led normalnie są po 38zl za 2szt ja miałem rabat bo znajomy pracuje ale do rzeczy. Są one z rezystoren mam je na rejestracji z tyłu i patrzyłem jak bedxie wyglądać to w środku w środku średnio mi się podobało i zrezygnowałem ale nie było żadnych błędów. Aktualnie są na rejestracji też takie i zero błędów  mogę Ci je polecić. 

Posted

możesz mi napisać jaki to model, ewentualnie jak taką żaróweczkę odnaleźć :lol: