nauka250E Opublikowano 1 Lutego 2018 Opublikowano 1 Lutego 2018 Witam, proszę o analizę logów, zaślepiony jest wężyk od gruszki egr. LOG-01-003-011-turbo2.CSV LOG-01-003-xxx-przeplywomierz3.CSV
OLIVER Opublikowano 1 Lutego 2018 Opublikowano 1 Lutego 2018 tu masz http://vaglogi.pl/log-003_50Xm605.html http://vaglogi.pl/log-003_011_PW5dY.html posprawdzaj wężyki czy wszystko jest tak jak powinno Turbo wali na maksa przeładowuje
nauka250E Opublikowano 1 Lutego 2018 Autor Opublikowano 1 Lutego 2018 Auto nie wpada w tryb awaryjny, wszystkie podciśnienia sprawdzone, myślałem ,że może przepływomierz, bo też zawyża, auto jest po chipsie. Nie mam już pomysłu.
OLIVER Opublikowano 1 Lutego 2018 Opublikowano 1 Lutego 2018 (edytowane) a przy turbo nic nie było grzebane ? Sprawdzałeś jak chodzi sztanga? Edytowane 1 Lutego 2018 przez OLIVER
nauka250E Opublikowano 1 Lutego 2018 Autor Opublikowano 1 Lutego 2018 Nie wiem, czyściłem tylko zmienną geometrię bo się przycinała.
OLIVER Opublikowano 1 Lutego 2018 Opublikowano 1 Lutego 2018 Teraz, nauka250E napisał: Nie wiem, czyściłem tylko zmienną geometrię bo się przycinała. A dobrze założyłeś pierścień Nie odwrotnie bo by się zgadzało ...
nauka250E Opublikowano 1 Lutego 2018 Autor Opublikowano 1 Lutego 2018 A jakbym odwrotnie założył to bym w ogóle skręcił turbinkę? Sztanga chodzi płynnie..nie wiem już sam...zgłupiałem
OLIVER Opublikowano 1 Lutego 2018 Opublikowano 1 Lutego 2018 (edytowane) 4 minuty temu, nauka250E napisał: A jakbym odwrotnie założył to bym w ogóle skręcił turbinkę? Sztanga chodzi płynnie..nie wiem już sam...zgłupiałem Już były tu takie przypadki na forum po czyszczeniu turbo waliło na maksa i była to przyczyna odwrotnie założonego pierścienia Tak da się odwrotnie założyć. Ale ja nie wiem to ty składałeś ... a jak przed czyszczeniem pompowało też tyle? Edytowane 1 Lutego 2018 przez OLIVER
nauka250E Opublikowano 1 Lutego 2018 Autor Opublikowano 1 Lutego 2018 1 minutę temu, OLIVER napisał: Już były tu takie przypadki na forum po czyszczeniu turbo waliło na maksa i była to przyczyna odwrotnie założonego pierścienia Tak da się odwrotnie założyć. Ale ja nie wiem to ty składałeś ... po skręceniu gorącej strony łopatki były w tym samym położeniu jak podciągałem cięgło od gruszki to jest dobrze założone, przynajmniej tak mi się wydaję.
nauka250E Opublikowano 1 Lutego 2018 Autor Opublikowano 1 Lutego 2018 4 minuty temu, OLIVER napisał: Już były tu takie przypadki na forum po czyszczeniu turbo waliło na maksa i była to przyczyna odwrotnie założonego pierścienia Tak da się odwrotnie założyć. Ale ja nie wiem to ty składałeś ... a jak przed czyszczeniem pompowało też tyle? też dmuchała, intercooler nawet mi rozszczelniło i przewody pękały OE
OLIVER Opublikowano 1 Lutego 2018 Opublikowano 1 Lutego 2018 To nie wiem jak twierdzisz ze dobrze masz poskładane to nie wiem sztanga za bardzo skręcona ? Nic mi nie przychodzi innego do głowy ..Moze ktoś coś podpowie Ci ..
nauka250E Opublikowano 1 Lutego 2018 Autor Opublikowano 1 Lutego 2018 2 minuty temu, OLIVER napisał: To nie wiem jak twierdzisz ze dobrze masz poskładane to nie wiem sztanga za bardzo skręcona ? Nic mi nie przychodzi innego do głowy ..Moze ktoś coś podpowie Ci .. Spoko, dzięki, ale przepływomierz odpada?
OLIVER Opublikowano 1 Lutego 2018 Opublikowano 1 Lutego 2018 Troche ma duze wskazania ale ja bym się bardziej czepiał turba jak sztanga chodzi dobrze to albo jest za krótka albo pierścień odwrotnie założony takie jest moje zdanie ...
nauka250E Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Opublikowano 2 Lutego 2018 19 godzin temu, OLIVER napisał: Troche ma duze wskazania ale ja bym się bardziej czepiał turba jak sztanga chodzi dobrze to albo jest za krótka albo pierścień odwrotnie założony takie jest moje zdanie ... Logi z dnia dzisiejszego poluzowany był egr na łączeniu z kolektorem, przeczyściłem n75 i n18. http://log.malonetuning.com/chart/228457#H8KLCABPwo90WgIDTcKLw5EKwoMwDADDvyXDjw3DqMOwb0ofw6oMNcOQNcKSw4bDocO2w7XDmgpjwo93w4d5D095w41cCMKTw4rCvlVwQ3BNZlHDvsOSwoUOEhXDkmgEdylvUkMTPDAew5zCjsO7wonDi8KCwp%2FCnwLDpcK0Wl8qw5lfw7DCj8OgYMOsIcOuJnXDi2zDjcKPUwgnwrc8w6Ynwo8AAAA%3D
nauka250E Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Opublikowano 2 Lutego 2018 3 minuty temu, OLIVER napisał: wstaw normalne logi a nie wykresy suwakiem przesuń w dół
OLIVER Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 (edytowane) 11 minut temu, nauka250E napisał: suwakiem przesuń w dół Sorry ... No turbina wstaje nie źle ale dalej przeładowuje i to sporo ...A jak byś spróbował o jeden obrót wydłużyć sztangę i sprawdził jaki będzie efekt ? Zawsze możesz wrócić do pierwotnego ustawienia ... trochę gimnastyki jest ale da rady Edytowane 2 Lutego 2018 przez OLIVER
nauka250E Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Opublikowano 2 Lutego 2018 7 minut temu, OLIVER napisał: Sorry ... No turbina wstaje nie źle ale dalej przeładowuje i to sporo ...A jak byś spróbował o jeden obrót wydłużyć sztangę i sprawdził jaki będzie efekt ? Zawsze możesz wrócić do pierwotnego ustawienia ... muszę wykręcać turbinę?
OLIVER Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 Nie wiem Jak u Ciebie jest tam z miejscem u mnie nie ma problemu ...odkręcasz kontrę 10 kluczem na sztandze i robisz tym motylkiem obrót (TYLKO W DOBRĄ STRONĘ ) kontrujesz i gotowe jest ciasnawo ale da radę Dla pomocy ja trzeba można odkręcić gruszkę ( od spodu dwie śrubki M6 )tylko ostrożnie bo może nakrętka spaść w dół
nauka250E Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Opublikowano 2 Lutego 2018 (edytowane) 7 minut temu, OLIVER napisał: Nie wiem Jak u Ciebie jest tam z miejscem u mnie nie ma problemu ...odkręcasz kontrę 10 kluczem na sztandze i robisz tym motylkiem obrót (TYLKO W DOBRĄ STRONĘ ) kontrujesz i gotowe jest ciasnawo ale da radę Dla pomocy ja trzeba można odkręcić gruszkę ( od spodu dwie śrubki M6 )tylko ostrożnie bo może nakrętka spaść w dół I można tak na oko to ustawić? czyli trzeba wykręcić tak? Ale zaraz chwila jak chce zrobić obrót to muszę, zabezpieczenie ściągnąć ze sztangi..bo inaczej nie da rady.. Edytowane 2 Lutego 2018 przez nauka250E
Rekomendowane odpowiedzi