Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

BRE, w którym miejscu zaślepić EGR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...Wrzuci ktoś fotkę (np ze swojego silnika), w którym dokładnie miejscu się wkłada tą kryzę by zaśpelić egr w BRE...szukam i szukam i nie mogę znaleźć. Wrzucacie fotki ale innych dwulitrówek niż BRE...a cały czas mi poszarpuje tak w zakrese 1600-1800 jet to już wkurzające.

Dzięki.

Opublikowano

jak chcesz na amen zaślepić to przy kolektorze wydechowym odkręcasz rurkę idąca do chodniczki i jeszcze 3 inne śruby trzymające ja i wtedy wkładasz tam blachę.

jeśli chcesz z małym otworkiem to tuz przy EGR odkręcasz rurkę i tam umieszczasz blaszkę (mysi być mocno wyprofilowana, żeby obracający się EGR nie blokował się i generował błędu)

jeśli chcesz na amen zaślepić, to i tak soft trzeba zrobić, bo błąd na blacie będzie (mały przepływ spalin) - równie dobrze można wtyczkę wyjąć od EGR i będzie zamknięty - efekt taki sam

Opublikowano
  • Autor

dzięki pasjonat. kupiłem egr nowy ale to samo w zakresie tych obrotów drży. chciałem spróbować z zaślepieniem go z otworem w blaszczce ale sam nie wiem gdzie to włożyć. Chłopaki z forum pokazują na fotkach zaślepione egry w innych dwulitrówkach...w BRE jest egr z napędem zębatkowym co się wyciera i właśnie on jest z drugiej strony silnika niż pozostałych dwulitrówkach. Kupiłem tą blaszczkę ale z twojej wypowiedzi jest że się wkłada ją w dwa  miejsca....Hmmm....słaby ze mnie mechanik....Ponadto wypinałem już wtykę z niego i silnik się tak samo zachowuje....

Opublikowano

Jesteś pewien, że wtyczkę od EGR wypiąłeś? bo tam "wcześniej" jest od klapy gaszącej/ przepustnicy.  Jeśli tak, to kryza nie pomoże i trzeba szukać w innych miejscach problemu.

Najlepiej przydałoby się logi zrobić, jak nie masz sam kabla, to podjedz na jakiś spot w okolicy i chłopaki pomogą ogarnąć. Wtedy pewnie będzie więcej wiadomo..

Opublikowano
  • Autor

No właśnie moniuch pewnie masz rację. ...musze znaleźć kogoś w wawie lub okolicach. .juz mnie wkurza ta moja motorówka. ..podejrzewam jeszcze E może to być zle ustawienie wałków. .bo wcześniej mi drżal silnik na wolnych obrotach tj. Około 900 do 1000...przedstawił mi jeden wałek ten z prawej strony /odkrecal te sruby na kole/ mechanik jak się stoi przodem do silnika a wyczytałem na naszym forum ze się powinno dwa ustawić tj ssący i wydechowy...no i po tym zabiegu nie drży mi już na niskich tylko w wyższym zakresie....ah wkurzajace..nie mam programu bo podobno ustawienie synchronizacji bym sprawdzil na 4 kanale...może by się coś wyjasnilo..

Poza tym to na pewno od egr wtyczkę wypinalem a  nie od przepustnicy...no tyle to jeszcze umiem...ale nie pomogło. ..buda drzalo jak i z egrem

Edytowane przez Cezy100

Opublikowano
12 godzin temu, Cezy100 napisał:

Poza tym to na pewno od egr wtyczkę wypinalem a  nie od przepustnicy...no tyle to jeszcze umiem...ale nie pomogło. ..buda drzalo jak i z egrem

Jak uszkodzony EGR to odpinanie wtyczki nic nie da. Odkręć, poluzuj 2 śruby, wstaw na próbę kawałek blaszki, dokręć śruby i w drogę.