Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wartości DPF-u

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam proszę o zerknięcie czy wartości DPF-u są prawidłowe czy jeszcze coś muszę sprawdzić żeby się upewnić co z DPFem. Jakie są poprawne maksymalne i minimalne wartości zapełnienia DPFu jak to u mnie wygląda. Sprawdzam je pierwszy raz i nie wiem czy wszystko poprawnie odhaczyłem. I na którą wartość zwracać największą uwagę przy sprawdzeniu zapełnienia DPFa.

Jeszcze dodam jedną sprawę mam przebiegu w aucie 186500 tysięca a ostatnia regeneracja była na 134065 tysiąca ? jest to możliwe czy coś jest nie tak?

DPF.jpg

Edytowane przez bart1907

Opublikowano

Filtr masz ok, wypalanie ostatnie miales 134 km temu a nie tysiace

Opublikowano
  • Autor
Filtr masz ok, wypalanie ostatnie miales 134 km temu a nie tysiace
Więc nie mam się czym przejmować? A wartości minimalne i maksymalne są jakieś określone?

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Witam proszę o zerknięcie czy wartości DPF-u są prawidłowe czy jeszcze coś muszę sprawdzić żeby się upewnić co z DPFem. Jakie są poprawne maksymalne i minimalne wartości zapełnienia DPFu jak to u mnie wygląda. Sprawdzam je pierwszy raz i nie wiem czy wszystko poprawnie odhaczyłem. I na którą wartość zwracać największą uwagę przy sprawdzeniu zapełnienia DPFa.
Jeszcze dodam jedną sprawę mam przebiegu w aucie 186500 tysięca a ostatnia regeneracja była na 134065 tysiąca ? jest to możliwe czy coś jest nie tak?

DPF.thumb.jpg.2654200e9a785ba9bb565ca7f159565d.jpg
Witam napisz jak w to wejść? Ja mam to w grupie 68 jak dobrze pamiętam ale u Ciebie jakoś lepiej to opisane

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Bo kolega ma VCDS, w którym są dostępne rozszerzone bloki pomiarowe, tego nie znajdziesz w vcds lite czy vag-com ;)

Opublikowano
12 godzin temu, kamil-vag napisał:

Bo kolega ma VCDS, w którym są dostępne rozszerzone bloki pomiarowe, tego nie znajdziesz w vcds lite czy vag-com ;)

Dzięki za podpowiedż. Rozszerzone bloki mam tylko tam nie chodziłem .Vcds mam tylko skośnookiego

Opublikowano
No to taki ma już rozszerzone pomiary [emoji6]
A wiesz może skąd pobrać spolszczenie żeby nie uwalić kabla żeby wszystko było po polsku.Tu np. część jest po angielsku 595fa266ee464374400c6d38a83cd910.jpg

Opublikowano

Program po PL to jedno, a etykiety niestety drugie... mało komu się chce bawić w PL etykiety :P Ja zrobiłem sobie kiedyś do AVF, chcesz to zobacz i możesz pod swój zrobić... Opisałem też tam wartości dla DPF. 

Opublikowano
Program po PL to jedno, a etykiety niestety drugie... mało komu się chce bawić w PL etykiety [emoji14] Ja zrobiłem sobie kiedyś do AVF, chcesz to zobacz i możesz pod swój zrobić... Opisałem też tam wartości dla DPF. 

Ok dzięki