lukasqkrk Opublikowano 19 Lutego 2018 Opublikowano 19 Lutego 2018 Koledzy, Czy warto wygłuszyć w A4 B6 1.9 TDI 2004 bitmatą + pianką akustyczna ? Czy ktoś w coś takiego zainwestował ? Przede mną podjęcie decyzji zatem proszę o Waszę ewentualne doświadczenia z tym związane.
pilKOZAK Opublikowano 19 Lutego 2018 Opublikowano 19 Lutego 2018 ja wygłuszałem matą butylową ale wszystkie drzwi oraz część podłogi i efekt był "słyszalny" minus to że auto dostało ekstra parę kilo, a o masce to nie słyszałem bo niby po co? Jeszcze Ci się ta pianka stopi od temperatury...
Arek8888 Opublikowano 19 Lutego 2018 Opublikowano 19 Lutego 2018 (edytowane) Ja mam wygłuszoną maskę takim materiałem: http://www.soundpol.pl/product_info.php?cPath=124&products_id=3849 zrobiłem dwuwarstwowo w następujący sposób: Wyszło mi to trochę koślawo, bo robiłem to pierwszy raz i krzywo mi się wycieło, ale efekt najbardziej jest zauważalny zimą Edytowane 19 Lutego 2018 przez Arek8888
lukasqkrk Opublikowano 19 Lutego 2018 Autor Opublikowano 19 Lutego 2018 2 godziny temu, Arek8888 napisał: Ja mam wygłuszoną maskę takim materiałem: http://www.soundpol.pl/product_info.php?cPath=124&products_id=3849 zrobiłem dwuwarstwowo w następujący sposób: Wyszło mi to trochę koślawo, bo robiłem to pierwszy raz i krzywo mi się wycieło, ale efekt najbardziej jest zauważalny zimą dokladnie o takie wygluszenie maski mi chodzi. I co jezeli o efekty ? czy rzeczywiscie jest ciszen we wnetrzu ? czy tlumi to odglosy silnika i jest ciszej ?
Arek8888 Opublikowano 19 Lutego 2018 Opublikowano 19 Lutego 2018 Trochę tłumi, ale bardzo delikatnie, więc w kabinie różnica jest niewielka bo większość hałasów idzie jednak przez ścianę grodziową. Za to jak stoi się na zewnątrz (obok włączonego auta) to mniej słychać silnik, i pod tym względem polecam takie wyciszenie.
lukasqkrk Opublikowano 22 Lutego 2018 Autor Opublikowano 22 Lutego 2018 Panowie, Udalo mi sie zniwelowac skrzypienie tylnej rolety praktycznie do minimum. Jeszcze troszke skrzypi ale jest duzo duzo lepiej. Zrobilem takie oto modyfikacje: - na tylna kapane na wysokosci rolety przykleilem dwie warstwy filcowej podkladki. Kupione w OBI za okolo 12zl i naklejone zarowno na podwojna kanape z tylu jak i pojedyncza - na dwa plastikowe boczne "bolce" po bokach rozwijanej czesci rolety nawinalem troche czarnej tasmy izolacyjnej
Rekomendowane odpowiedzi