Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Akumulator w ADR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Panowie potrzebuje konkretna odpowiedz na pytanie jaki AKU (pojemnosc) powinien byc w ADR ?? Prosze nie piszcie tylko ze jest to na wlepce w kole zapasowym... - bo do bagażnika sie nie moge dostac :disgust: (centralny nie ma siły otworzyc - a z kluczyka otworzyc nie moge). Co do tego jaki akumulator siedzi w nim aktualnie tez nie jestem w stanie okreslic bo z wlepek na akusie nie da sie nic odczytac.

Wczesniej jakies 3 tyg temu ładowałem akumulator bo zamarzl... do dzis palil jako tako (jesli jezdzony codziennie), ale w nocy znowu temperatura spadła, a autko stalo wczesniej cały dzionek i dzis juz nie zakrecil wiec juz chyba koniec jego zycia... i trzeba sie udac o zakup nowego...

Prosze o info odnosnie pojemnosci jakiej aku powinienem zakupic...

Podrawiam :hi:

Opublikowano

hej,

u mnie jak kupilem, to mialem aku wsadzony o pojemnosci 40 Ah. Potem zalozylem gazownie, to podminielm aku z innego samochodu i aktualnie mam 55 Ah. Mam dodatkowo gdzies wyciek produ, bo u mnie jak postoi 2 tyg to sie rozladowuje, moze u Ciebie tez jest podobny problem...

Opublikowano

Mam jeszcze oryginalny aku firmy audi wymieniany w serwisie i jest wstawiony 60ah i bez problemu go doładowuje.

Opublikowano
  • Autor

Troche sie naczytalem... i bedzie chyba 50 max 55 Ah nie wiekszy. Z tego co patrze po forum to wyjezdzaly z fabryki na 44Ah wiec do tych 10% mozna zwiekszyc...

Zobaczymy co ciekawego dostane w ofercie :]

Opublikowano

44Ah to trochę mało. Fiat 126P elegant wychodził z fabryki i miał 36Ah przy dwóch cylindrach ale audi ma cztery 44 to dziwne trochę :blink: .

Opublikowano

Dla mnie 44ah to też za mało ale przed chwilą sprawdziłem w info-tech instrukcji i okazuje się że przewidziany jest akumulator 43ah dla silników 101kM i 125kM.

Opublikowano
  • Autor

44Ah to trochę mało. Fiat 126P elegant wychodził z fabryki i miał 36Ah przy dwóch cylindrach ale audi ma cztery 44 to dziwne trochę :blink: .

Według kodów tak jest... (kiedys we Fieście 1.1i miałem 43Ah wiec tez dziwne mi sie to wydaje, jednak trzeba pamietac ze to cały czas jest benzyna a nie diesel który potrzebuje dużego kopa na rozruchu)

Dla mnie 44ah to też za mało ale przed chwilą sprawdziłem w info-tech instrukcji i okazuje się że przewidziany jest akumulator 43ah dla silników 101kM i 125kM.

Czyli potwierdza sie to co wyżej napisałem... dlatego bedzie 50 lub 55 Ah i powinno byc good ;) 60tki moze faktycznie niedoładowac... nastapi zasiarczenie i pojemnosc i tak bedzie mniejsza..

Niech sie wypowiedza jeszcze inni użytkownicy...

Opublikowano

pakuj 55Ah :good: nic mu będzie :cool1: wystarczy Ci rowniez 50Ah którego zapewne masz już pod maska samochodu :wink4:

Opublikowano

Mój z fabryki też wyjechał z aku 44Ah teraz mam 65Ah, A tak z innej beczki przy odpalaniu auta mruży wam się wewnętrzne oświetlenie?

Opublikowano

Moj pazdzioch z fabryki wyjechał z 44Ah teraz ma 50Ah i hula jak ta lala wszystko zależy od wyposażenia i prądu znamionowemu altka. Pakuj 50+ na pewno go doładuje bez problemu