Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Stuki w silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Po przejechaniu ok 5 km cos zaczeło mi stukac pod maską. Zgasiłem od razu silnik podniosłem maskę ale nic tam ciekawego nie zobaczyłem. Odpaliłem ponownie i słychać dziwne stuki i jakieś dziwne tak jakby syczenie u góry silnika (hałas porównywalny jkby była dziura w tłumiku ). A że miałem jeszcze kawałek do domu zaryzykowałem i jechałem dalej (temperatura i ciśnienie oleju ok ). Odczuwalny był spadek mocy ale jakoś dojechałem (ponad 20km) ale nie wiem co to może być i takie pytanko czy komuś coś podobnego się przytrafiło i co to może być. Odrazu przyszła mi na myśl uszczelka pod głowicą ale.... mam nadzieje że nic poważnego :no:

Opublikowano

Sprawdź bo to mogła być uszczelka pod głowicą , a pozatym użyj opcji Szukaj bo o tym stukaniu już coś dawniej było :good:

Opublikowano
  • Autor

Zdjąłem osłonę i okazało się że wyrwało świecę nie była do końca wkręcona noi zerwało gwint w głowicy gdzieś na około 1/3 całego gwintu i teraz się zastanawiam czy jak wkręce nową czy wytrzyma

Opublikowano

wkręć świeczkę a jak nie wytrzyma to wtedy zaczniesz się rozglądać nad nową głowicą :((( ok 500zł

Opublikowano

Może i Maniek ma trochę racji - nie ma co naprawiać coś co może będzie pracować. Tylko nie dokręć teraz za mocno, ... hihihihihi. Wkręcenie świecy w zerwany gwint wymaga trochę wprawy hmmm :confused4: może się uda. Jak nie to wymień głowice od razu, będzie najprościej i porządnie zrobione. Gwintowanie to rozwiązanie doraźne i nie zawsze pracuje - także wyrzucone pieniądze a efektu nie ma. Zdrówka :hi:

Opublikowano
  • Autor

Już zrobiłem :). Oczyściłem świece i wkręciłem od nowa z porównywalną siłą co reszta. Odpaliłem i narazie chodzi. Mam nadzieję że wyrzyma. Dzięki wszystkim :hi: