Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BKE] Wysokie bipy i korekty na 2 wtryskach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie w moim autku mam wysokie bipy i korekty na 2 wtryskach mam tak od zakupu czyli jakieś 6 miesięcy, macie pomysł co może być nie tak ? Czytałem że jak pompa vacum to bipy były by wysokie ale wydaje mi się że na wszystkich cylindrach a u mnie jest tylko na 2 :/

Kąt synchronizacji mam na -0,5.

fotopompekdarka.jpg

Opublikowano

Zacznij od zrzucenia pokrywy, sprawdzeniu czy wszystkie PD mają te same numery i przy okazji podogonaj konektorki...

Opublikowano

Może uszczelniacze na pompkach ? Ale trzeba by jakiegoś speca lepszego odemnie :P

Opublikowano
  • Autor

Konektory czyli te żeńskie wejście wtyczki ?

Opublikowano

Tak, jeśli pompki będą te same, i po konektorkach bez zmian, to jak kolega wyżej wspomniał oringi na PD warto by wymienić i na nowo PD wyregulować.

Opublikowano
  • Autor

A przez słabe oringi mogą być wysokie korekty i bipy ?

Opublikowano

Jak najbardziej, temat szeroko omawiany na forum, poszukaj, poczytaj i podejmuj decyzję...

Opublikowano
  • Autor

Ok, jak już otworzę klawiaturę wszystkie numery będą ok i gumki to mogę zamienić je miejscami np: pierwszy z drugim ? i zobaczyć czy to nie wina wtrysków ?

Pierwszy wtrysk ten co ma bipy +56 to jest ten od rozrządu tak ?

Opublikowano
  • Autor

Pomoże mi ktoś jaka jest kolejność ? Czy ten co jest pierwszy w programie i ma bipy +56 to jest pierwszy od rozrządu ?

Opublikowano

Kolejność liczysz od rozrządu a zamienia się miejscami najwydajniejszy z najmniej wydajnym, czyli u Cb 1 i 4, czyli 2 skrajne.

Nie patrz na BIP-y a na korekcje - najgorszy u Ciebie to ten na 4 cylindrze... ten na 1 jest najbardziej wydajny cylinder.

Opublikowano
  • Autor

Czyli tam gdzie jest -1,11 to jest ten najwydajniejszy jak dobrze rozumiem a tam gdzie mam +0,99 to ten słabszy, ktoś mi na innej grupie pisał że ten co ma wysokie bipy czyli u mnie +56 to jest ten słabszy i już nie wiem kto mówi dobrze :/

Edytowane przez bartek949

Opublikowano
  • Autor

Czyli pierwszy ma -1,11 bo nadrabia za ten co leje i ma +0,99 ?

Opublikowano
  • Autor

Ok, coś tam wiem więcej po przeczytaniu lektury, a powiedz mi czy mogę zamienić 4 wtrysk z 3 ? było by mniej odkręcania

Opublikowano

Myślę że można ale pewności nie mam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Ostatnie da się za pomocą VCDS lite sprawdzić jakie wtryski mam zapisane w sterowniku ? Chodzi mi o to czy ten wtrysk co siedzi w silniku to jest zapisany w kompie.

Opublikowano
  • Autor

Gdzieś na necie wyczytałem że to jak ktoś ma np: motor 116km i wstawia wtryski ze 130konnego TDI to musi zmienić te numery w kompie, czyli to nie prawda ? Mogę wsadzić np: do 116km wtryski od 130km i będzie działać bez problemu z tą wielkością nakrętki elektrozaworu ?

Oczywiście wiem że one się tam różnią na 2 rodzaje z wąską i szeroką nakrętką elektrozaworu.

Opublikowano

W takiej sytuacji trzeba udać się do tunera, by przygotował mapy pod dane wtryski...