Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

4 -4,5 mm bieznika - opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A jesli mam Micheliny Pilot Primacy ktore maja ok 4 -4,5 mm bieznika to moge je jeszcze przez ten sezon przejezdzic?

[ Komentarz dodany przez: pre_pl: 10-03-2007, 17:33 ]

wydzielone z tematu o zakupie

Opublikowano
A jesli mam Micheliny Pilot Primacy ktore maja ok 4 -4,5 mm bieznika to moge je jeszcze przez ten sezon przejezdzic?

to masz sliki na tor a nie na ulice :rotfl:

Opublikowano
maja ok 4 -4,5 mm bieznika to moge je jeszcze przez ten sezon przejezdzic?

Tak, granica to 1,6 mm ale mierzona w specjalnych miejscach TWI

Opublikowano
  • Autor

Uwazasz ze 4-4,5 mm to sliki??? To Ty chyba slikow nie widziales. Koncerny oponowe zalecaja wymiane gdy bieznik dojdzie do 3 mm. Wydaje mi sei ze te ok 4,5mm to jeszcze ten sezon dadza rade.Co sadzicie?

Opublikowano
Uwazasz ze 4-4,5 mm to sliki??? To Ty chyba slikow nie widziales. Koncerny oponowe zalecaja wymiane gdy bieznik dojdzie do 3 mm. Wydaje mi sei ze te ok 4,5mm to jeszcze ten sezon dadza rade.Co sadzicie?

to zycze ci bezpiecznej jazdy i powodzenia :biggrin:

Opublikowano
  • Autor

Ktos ma inne zdanie niz ICEMANKOSZALIN?

Opublikowano

Ten sezon jeszcze powinieneś na nch przejeździć.

Ja wczoraj założytłem felgi aluminiowe z oponami Dunlop SP sport 3000A 205/55/16 i jak narazie jestem zadowolony żadnych szumów itp.

Opublikowano

jeszcze dają radę ale na mokrym lepiej uważać, mogą być problemy z odprowadzaniem wody z pod opony przy dużych prędkościach :wink:

Opublikowano
  • Autor

No wlasnie tez mi sie tak wydaje.Szkoda chyba wyrzucac 4,5mm MICHELINOW.

Opublikowano
No wlasnie tez mi sie tak wydaje.Szkoda chyba wyrzucac 4,5mm MICHELINOW.

to twoje zycie i to ty wybierasz :wink:

Opublikowano

a4avant, według mnie jeszcze możesz jeździć. Pozwolę sobie mieć inne zdanie niż ICE :wink:

Pisałeś, że preferujesz spokojną jazdę, także sądze że jeszcze pojeździsz. Ale zwróć uwagę, że właściwie zaczyna się sezon na letnie i może długo potrwać.

Opublikowano

a ty na jakich jezdzisz

Opublikowano
a ty na jakich jezdzisz

ICE, masz rację że będzie bezpieczniej jak kupi nowe opony.

Ale czy przy stylu jazdy kolegi a4avant (jazda dziadkowa) to jest sens skoro ma 4,5mm jeszcze mięsa ?

Jeszcze jedno pytanie powinno być zadane : a4avant, jeździsz w mieście głównie, czy trasy ?

Opublikowano
a ty na jakich jezdzisz

ICE, masz rację że będzie bezpieczniej jak kupi nowe opony.

Ale czy przy stylu jazdy kolegi a4avant (jazda dziadkowa) to jest sens skoro ma 4,5mm jeszcze mięsa ?

Jeszcze jedno pytanie powinno być zadane : a4avant, jeździsz w mieście głównie, czy trasy ?

jak sucho to niema problemu ale na mokrym to tak jak na lodzie a kolega sie pyta wiec zastanawia sie nad kupnem opon , 4-5mm dlamnie to zabójstwo szczególnie na mokrej jezdni pozdrawiam

ps. bez obrazy :biggrin:

Opublikowano
  • Autor

Nie no spoko ze bez obrazy.Tez bym wolal nowki z najwyzszej polki ale obecnie nie specjalnie mam na to fundusze.Ale jezeli kategorycznie radzilibyscie zebym wymienil to moze cos wysuplam :rolleyes: Aha a jezdze raczej spokojnie i oszczednie i glownie po miescie.

P.S. Do ICE

Przy Twoich 265 KM to nie dziwie sie ze 4-5mm bieznika to nic:)))Ale ja mam 130.

Opublikowano
Nie no spoko ze bez obrazy.Tez bym wolal nowki z najwyzszej polki ale obecnie nie specjalnie mam na to fundusze.Ale jezeli kategorycznie radzilibyscie zebym wymienil to moze cos wysuplam :rolleyes: Aha a jezdze raczej spokojnie i oszczednie i glownie po miescie.

P.S. Do ICE

Przy Twoich 265 KM to nie dziwie sie ze 4-5mm bieznika to nic:)))Ale ja mam 130.

kolego nie muszą byc nowe tylko zdrowe, ale na mokrym to twoje 130 km wywali cie zdrogi jak stracisz panowanie, nieraz dzieki oponom wyszedłem bez szwanku z opresji

Opublikowano
nie muszą byc nowe tylko zdrowe

oo ! a to jest dobra opcja. a4avant, może skusisz się na używki z większą ilością bieżnika.

Można wyrwać nawet 7mm !

Opublikowano
nie muszą byc nowe tylko zdrowe

oo ! a to jest dobra opcja. a4avant, może skusisz się na używki z większą ilością bieżnika.

Można wyrwać nawet 7mm !

dokładnie tak za mniejsza kase a jakość :biggrin:

Opublikowano

zgadzam sie z icemankoszalin kup jakies uzywki ..moc tu nie ma znaczenia.. jak sie rozbujasz do jakiejs predkosci ..i poczujesz w zakrecie jak toba zamiata to wtedy nie bedziesz mial mozliwosci zmiany opon.. albo jeździj jak moi koledzy w BMW .. lato samochodem a zima PKS'em :lol::lol: ale w twoim przypadko to będzie sucho-mokro ..

Opublikowano
  • Autor

Mowicie ze warto kupic uzywki?A macie jakies pewne zrodlo czy z allegro?