Jump to content
IGNORED

4 -4,5 mm bieznika - opony letnie

a4avant
 Share

Recommended Posts

A jesli mam Micheliny Pilot Primacy ktore maja ok 4 -4,5 mm bieznika to moge je jeszcze przez ten sezon przejezdzic?

[ Komentarz dodany przez: pre_pl: 10-03-2007, 17:33 ]

wydzielone z tematu o zakupie

Guest Iceman
A jesli mam Micheliny Pilot Primacy ktore maja ok 4 -4,5 mm bieznika to moge je jeszcze przez ten sezon przejezdzic?

to masz sliki na tor a nie na ulice :rotfl:

Guest spedyt
maja ok 4 -4,5 mm bieznika to moge je jeszcze przez ten sezon przejezdzic?

Tak, granica to 1,6 mm ale mierzona w specjalnych miejscach TWI

Uwazasz ze 4-4,5 mm to sliki??? To Ty chyba slikow nie widziales. Koncerny oponowe zalecaja wymiane gdy bieznik dojdzie do 3 mm. Wydaje mi sei ze te ok 4,5mm to jeszcze ten sezon dadza rade.Co sadzicie?

Guest Iceman
Uwazasz ze 4-4,5 mm to sliki??? To Ty chyba slikow nie widziales. Koncerny oponowe zalecaja wymiane gdy bieznik dojdzie do 3 mm. Wydaje mi sei ze te ok 4,5mm to jeszcze ten sezon dadza rade.Co sadzicie?

to zycze ci bezpiecznej jazdy i powodzenia :biggrin:

Ten sezon jeszcze powinieneś na nch przejeździć.

Ja wczoraj założytłem felgi aluminiowe z oponami Dunlop SP sport 3000A 205/55/16 i jak narazie jestem zadowolony żadnych szumów itp.

jeszcze dają radę ale na mokrym lepiej uważać, mogą być problemy z odprowadzaniem wody z pod opony przy dużych prędkościach :wink:

a4avant, według mnie jeszcze możesz jeździć. Pozwolę sobie mieć inne zdanie niż ICE :wink:

Pisałeś, że preferujesz spokojną jazdę, także sądze że jeszcze pojeździsz. Ale zwróć uwagę, że właściwie zaczyna się sezon na letnie i może długo potrwać.

a ty na jakich jezdzisz

ICE, masz rację że będzie bezpieczniej jak kupi nowe opony.

Ale czy przy stylu jazdy kolegi a4avant (jazda dziadkowa) to jest sens skoro ma 4,5mm jeszcze mięsa ?

Jeszcze jedno pytanie powinno być zadane : a4avant, jeździsz w mieście głównie, czy trasy ?

Guest Iceman
a ty na jakich jezdzisz

ICE, masz rację że będzie bezpieczniej jak kupi nowe opony.

Ale czy przy stylu jazdy kolegi a4avant (jazda dziadkowa) to jest sens skoro ma 4,5mm jeszcze mięsa ?

Jeszcze jedno pytanie powinno być zadane : a4avant, jeździsz w mieście głównie, czy trasy ?

jak sucho to niema problemu ale na mokrym to tak jak na lodzie a kolega sie pyta wiec zastanawia sie nad kupnem opon , 4-5mm dlamnie to zabójstwo szczególnie na mokrej jezdni pozdrawiam

ps. bez obrazy :biggrin:

Nie no spoko ze bez obrazy.Tez bym wolal nowki z najwyzszej polki ale obecnie nie specjalnie mam na to fundusze.Ale jezeli kategorycznie radzilibyscie zebym wymienil to moze cos wysuplam :rolleyes: Aha a jezdze raczej spokojnie i oszczednie i glownie po miescie.

P.S. Do ICE

Przy Twoich 265 KM to nie dziwie sie ze 4-5mm bieznika to nic:)))Ale ja mam 130.

Guest Iceman
Nie no spoko ze bez obrazy.Tez bym wolal nowki z najwyzszej polki ale obecnie nie specjalnie mam na to fundusze.Ale jezeli kategorycznie radzilibyscie zebym wymienil to moze cos wysuplam :rolleyes: Aha a jezdze raczej spokojnie i oszczednie i glownie po miescie.

P.S. Do ICE

Przy Twoich 265 KM to nie dziwie sie ze 4-5mm bieznika to nic:)))Ale ja mam 130.

kolego nie muszą byc nowe tylko zdrowe, ale na mokrym to twoje 130 km wywali cie zdrogi jak stracisz panowanie, nieraz dzieki oponom wyszedłem bez szwanku z opresji

nie muszą byc nowe tylko zdrowe

oo ! a to jest dobra opcja. a4avant, może skusisz się na używki z większą ilością bieżnika.

Można wyrwać nawet 7mm !

Guest Iceman
nie muszą byc nowe tylko zdrowe

oo ! a to jest dobra opcja. a4avant, może skusisz się na używki z większą ilością bieżnika.

Można wyrwać nawet 7mm !

dokładnie tak za mniejsza kase a jakość :biggrin:

zgadzam sie z icemankoszalin kup jakies uzywki ..moc tu nie ma znaczenia.. jak sie rozbujasz do jakiejs predkosci ..i poczujesz w zakrecie jak toba zamiata to wtedy nie bedziesz mial mozliwosci zmiany opon.. albo jeździj jak moi koledzy w BMW .. lato samochodem a zima PKS'em :lol::lol: ale w twoim przypadko to będzie sucho-mokro ..

Guest spedyt
Mowicie ze warto kupic uzywki?A macie jakies pewne zrodlo czy z allegro?

Każdy szuka gdzie może, najlepiej jak możesz oponki oglądnąć na żywca

Jak najbardziej uzywki... :wink: tylko najlepiej gdybys mial mozliwosc ogladniecia na zywca a nie kupowac kota w worku okaze nie potem ze klejona albo zniszczone...ale na Allegro jak najbardziej :wink:

używki tylko na żywo ! podjedź do jkaiegoś zakładu wulkanizacyjnego, często mają...

Ja w tej chwili jeszcze śmigam na zimówkach używkach, kupionych w zakładzie.

Musisz je dokładnie obejrzeć przecież (bieżnik to nie wszystko)

Wpisz w google powinno coś znależć. Są sklepy które sprzedają niezłe używki w inecie. Nawet gwaranacje dają czasami - rozruchową :lol:

Te 4-4,5 spokojnie starczy jak spokojnie jezdzisz. Ale jak wpadniesz w jakas duza kaluze przy wiekszej predkosci to moze zarzucic.

A ja ci polecam obejrzeć wziaść do Wulkanizatora i dopiero kupić często opony używki są wadliwe Kort jest uszkodzony :D

więc różnie z tym bywa

ja sie rozgląda własnei za nówkami i chyba kupie :cool:

http://opony.pl/opony.asp?idb=1533&rozmiar=135

słyszałem o nich wiele dobrego :D:a4fan:

[ Komentarz dodany przez: pre_pl: 11-03-2007, 09:13 ]

mamy oddzielny temat o nowych !

Ja jeżdże tylko na używkach i jak do tej pory trafiłem tylko 2 niedobre zimówki (puściły druty) a tak poza tym to jeżdże i nie narzekam.

Bieżnik 4-4,5 myśle że nie jest taki zły, ja też na takim jeżdże i jeszcze ani razu mnie z zakrętu nie wyrzuciło.

Audi jest dość ciężkie i dobrze się drogi trzyma

Nie no spoko ze bez obrazy.Tez bym wolal nowki z najwyzszej polki ale obecnie nie specjalnie mam na to fundusze.Ale jezeli kategorycznie radzilibyscie zebym wymienil to moze cos wysuplam Aha a jezdze raczej spokojnie i oszczednie i glownie po miescie.

P.S. Do ICE

Jescze jedna ważna rzecz przy napędzie przednim, lepsze opony zakłada się na tył.