Opublikowano 24 Marca 20188 l Witam nie dawno założyłem gaz Ale to nie ma nic do rzeczy, ostatnio podpialen vaga i mam o to takie błędy, dodam że gasnie z rana przy odpaleniu. Przegazuje i chodzi normalnie. 7832 Układ wtrysku powietrza dodatkowego 1 - upływ brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY17831 Układ wtrysku powietrza dodatkowego 1 - wymagany przepływ brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY16518 Sonda lambda brak zmian napięcia (strona 1 czujnik 1) brak osprzętu / nie związany ze sprzętem16684 Losowe wypadanie zapłonu brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY16555 System zbyt ubogi (strona 1) brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY17978 Moduł sterujący zablokowany brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY16517 Sonda lambda wolna odpowiedź (strona 1 czujnik 1) brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
Opublikowano 24 Marca 20188 l Autor 2 godziny temu, przem8 napisał: Przed założeniem lpg też tak było? Tak było właśnie że gasl na lpg próbowałem awaryjnie z rana i tak samo odpali i gasnie jakby paliwa mu zabraklo A jak już dostanie to drugi raz odpalam i jest git. Właśnie takie mam błędy usunąłem je Ale trzeba powoli wymienić coś z tych błędów to najlepiej od czego zacząć Nie wiem więc może ktoś coś poleci;D?
Opublikowano 24 Marca 20188 l Zrób logi dynamiczne i statyczne na benzynie 2+33 lub 2+7, bo nie wiem jak jest dokładnie w tym silniku. Z tych błędów to wszystko wskazuje na sondę lambda. Wypadanie zapłonów to pod lupę trzeba wziąć świece, kable, cewkę. Ten 17978 to coś z immo i może dlatego gaśnie zaraz po odpaleniu. Edytowane 24 Marca 20188 l przez przem8
Opublikowano 24 Marca 20188 l Autor Godzinę temu, przem8 napisał: Zrób logi dynamiczne i statyczne na benzynie 2+33 lub 2+7, bo nie wiem jak jest dokładnie w tym silniku. Z tych błędów to wszystko wskazuje na sondę lambda. Wypadanie zapłonów to pod lupę trzeba wziąć świece, kable, cewkę. Ten 17978 to coś z immo i może dlatego gaśnie zaraz po odpaleniu. Ten z inmo to sprawdzę cewke Ale to w poniedziałek bo żona na studia pojechała. A te logi zrobię na polskim Vagu 4.9?
Opublikowano 24 Marca 20188 l 2 minuty temu, Zbuntowany9978 napisał: A te logi zrobię na polskim Vagu 4.9? Nie wiem ale w vcds spokojnie i chodzi bez problemu na win7 64-bit. Na forum jest do ściągnięcia cała paczka
Opublikowano 25 Marca 20188 l Autor Ok dzięki za info. Więc jak je zrobię to wrzucę może coś ugramy hehe
Opublikowano 26 Marca 20188 l Autor Witam. Usunąłem te błędy które napisałem i teraz tylko cyka z rana ale i tak wymienię przewody palec o kopulke. Więc dzięki za chęci i Pozdrawiam!:)