Brakar Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 Witam serdecznie. Mam w planach wycięcie katalizatorów w mojej audi a4 b5 2.4 v6 czy ktoś z was to robił i czy nie ma problemów z mocą, jak to wpływa na brzmienie silnika oraz czy w ogóle są jakieś komplikacje czy to tylko poprawia osiągi motoru?
majkel_majki Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 W dniu 29.03.2018 o 21:06, Brakar napisał: Witam serdecznie. Mam w planach wycięcie katalizatorów w mojej audi a4 b5 2.4 v6 czy ktoś z was to robił i czy nie ma problemów z mocą, jak to wpływa na brzmienie silnika oraz czy w ogóle są jakieś komplikacje czy to tylko poprawia osiągi motoru? Idiotyzm, dźwięku nie poprawi, osiągów też nie.
Brakar Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Opublikowano 31 Marca 2018 18 minut temu, majkel_majki napisał: Idiotyzm, dźwięku nie poprawi, osiągów też nie. Czy masz jakieś poparcie w praktyce... Czy oceniasz w ciemno? U mnie jest taki problem, że oderwał się kawałek wkładu kata i napierdala przy 2 - 3 tyś obrotów jak F1 (Dźwięk metalu bijącego o metal) Pozdrawiam
majkel_majki Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 Mam poparcie w praktyce, niejeden taki samochód widziałem i słyszałem. Zresztą rozbiłem kiedyś katalizator w 2.6 i jeździłem chwilę z pustą puszką. Dźwięk jak z poloneza przy przyspieszaniu i zginął moment obrotowy na niższych obrotach. Po zainstalowaniu nowego katalizatora zrobiło się z powrotem normalnie. Jeżeli masz uszkodzonego kata to się go wymienia, a nie wybija bo nowy kat dobrej jakości kosztuje dzisiaj 200-300 zł.
mirek31071977 Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 (edytowane) W dniu 29.03.2018 o 21:06, Brakar napisał: Witam serdecznie. Mam w planach wycięcie katalizatorów w mojej audi a4 b5 2.4 v6 czy ktoś z was to robił i czy nie ma problemów z mocą, jak to wpływa na brzmienie silnika oraz czy w ogóle są jakieś komplikacje czy to tylko poprawia osiągi motoru? Więc wymiana tylko 1 ewentualnie,a ty sobie chcesz wyciąć?.Tak,jak wyżej.Za wycięcie i wypięcie z softu też swoje zabulisz..Ja przerabiałem wymianę kompletu na nówki w ASN i sporo wychodzi,ale tragedii nie ma. Edytowane 31 Marca 2018 przez mirek31071977
Brakar Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Opublikowano 31 Marca 2018 8 godzin temu, mirek31071977 napisał: Więc wymiana tylko 1 ewentualnie,a ty sobie chcesz wyciąć?.Tak,jak wyżej.Za wycięcie i wypięcie z softu też swoje zabulisz..Ja przerabiałem wymianę kompletu na nówki w ASN i sporo wychodzi,ale tragedii nie ma. Ymmm duże koszta wycięcia katalizatora ? Od kiedy ? To nie jest auto z 2015-2018 roku gdzie komputer steruje wszystkim i trzeba robić nie wiadomo co żeby się pobawić, wymieniać nie mam zamiaru a proszę jedynie o wypowiedź osoby która wycinała i wie z czym to się je. Pozdrawiam
mirek31071977 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 1 jak wyżej kolega mówi 200-300.Za wycięcie nie wiem ile biorą.A potem trzeba w sofcie wyłączyć sondy w ecu żeby checka nie waliło.Za to tunerzy biorą koło 500 zł wiec się zastanów,co ci lepiej.
sloniu219 Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 Ile jest katalizatorów ? Bo słyszałem ze dwa... ze jeden przed sonda a drugi za ...
Rekomendowane odpowiedzi