Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SWAP z 1.6 na 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wiem, że temat był na forum poruszany kilka razy dlatego ale postanowiłem założyć nowy wątek. Moje pytanie jest następujące czy komplet: silnik 1.8T AUQ plus skrzynia 6-cio biegowa podejdzie p&p do mojej A4B5 1.6 ? wiem, że pół osie muszą być inne, zwrotnice chyba zostają stare, do tego wiązka plus osprzęt silnika (ale ten miałbym w komplecie z silnikiem). Pytanie nr 2 czy po podmiance sterownika wziętego z 1.8T auto odpala bez problemu? Moje audi to przed lift 95r.

Opublikowano

Pytanie,czy jest sens?Ile to jest warte takie 95?Silnik kupić plus robocizna i zmiana pierdół,które nie pasują.Wyjdzie ci lepiej,jak sprzedasz to,dołożysz i poszukasz polifta w 1,8T i Q do tego:)

Opublikowano

Robociznę to sam sobie ogarnę, kompletny silnik z osprzętem i skrzynią moge mieć za 2000 zł więc narazie się zastanawiam

Opublikowano

jeżeli silnik w miarę pewny to nie ma co się zastanawiać. co do odpalania to pewnie immo do zrobienia.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Kaseta zmiany biegów też musi być zmieniona? czy podejdzie od skrzyni 5 -cio biegowej?

Opublikowano

bierz od dawcy wszystko co się da. później mniej problemów

Opublikowano

To tera tak czy dobrze myślę, oprócz silnika i skrzyni przy mi się: wiązka silnika, sterownik, pół osie, zwrotnice ? (chyba zostają stare), kaseta zmiany biegów (tego nie wiem) - i to chyba na tyle.

Opublikowano

by nie było problemow z immo to bierz zegary