adamek146 Opublikowano 10 Marca 2007 Opublikowano 10 Marca 2007 witam mam taki problem silnik zapala i gaśnie po dwóch sekundach, dopiero za 10-tym razem zaskoczy ale zauważyłem że w okresie zimowym jest ok, pali za kazdym razem gdy miałem auto na noc w ciepłym garażu, rano nie mogłem go zapalić czy ssanie może mieć coś z tym wspólnego?? [ Komentarz dodany przez: pre_pl: 11-03-2007, 08:58 ] nie pisz tego samego pytania w dwóch miejscach, stostuj punkt 2 regulaminu
Hincó Opublikowano 10 Marca 2007 Opublikowano 10 Marca 2007 A immobilaizer jest dobrze zczytywany ? Nie świeci się kontrolka po zapaleniu i zgaśniećiu ?
Gość spedyt Opublikowano 11 Marca 2007 Opublikowano 11 Marca 2007 LPG czy nie? A jak to się ma do immo?
mateogda Opublikowano 11 Marca 2007 Opublikowano 11 Marca 2007 Do immo to sie nimo, ale adamek napisał, że jak zimno to ok, a jak cieplej to gorzej więc może przyczyna jest inna.
Gość spedyt Opublikowano 11 Marca 2007 Opublikowano 11 Marca 2007 a jak cieplej to gorzej więc może przyczyna jest inna. Przyczyna może być inna ale nie odpala przecież na LPG Poczekajmy niech napisze czy gaśnie mu ta kontrolka od immo Pomarańczowa z symbolem autka i kluczyka
Gość Murzyn Opublikowano 11 Marca 2007 Opublikowano 11 Marca 2007 może przyczyna jest inna. nie sadze 99% immo
adamek146 Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Opublikowano 11 Marca 2007 witam LPG nie posiadam kontrolki wszystkie gasną po uruchomieniu imobilajzer raczej ok bo auto nie pali gdy jest ciepło i po całej nocy gdy silnk jest rozgrzany takze pali za każdym razem
adamq Opublikowano 11 Marca 2007 Opublikowano 11 Marca 2007 A masz w ogóle lampkę od Immobilizera?? To taka lampka z kluczykiem i autkiem
adamek146 Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Opublikowano 11 Marca 2007 tak lampke mam pomarańczowa. zawsze gaśnie po uruchomieniu silnika
bartex Opublikowano 11 Marca 2007 Opublikowano 11 Marca 2007 Miałem ten sam problem, tylko, że moja a4 paliła za drugim razem. Za pierwszym od razu gasła a za drugim odpalała ale nie załączało się ssanie i chodził bardzo nierówno, dopiero po nagrzaniu było lepiej. Pomógł mi reset komputera, musiasz odłączyć akumulator na jakąś godzinkę, potem adaptacja przepustnicy vagiem, odpalasz auto - nic nie dotykaj aż nagrzeje się do 90*. W moim przypadku to zadziałało, możesz spróbować. Ale skoro tobie łapie za 10 razem tak jak piszesz to obstawiałbym pompke paliwa - też miałem taki problem, auto musiałem długo kręcić i odpalał po nocy dopiero za jakims 5 razem. Pompka nie trzymała ciśnienia i paliwo się cofało, po wymianie pompki wszystko OK. Spróbuj najpierw zresetować kompa, jak to nie pomoże przypatrz się pompce paliwa.
areckid Opublikowano 11 Marca 2007 Opublikowano 11 Marca 2007 Stawiam na immobiliser, poczytaj jaki mialem wczesniej problem: http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=3528 i okazalo sie, ze to immo.
adamek146 Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Opublikowano 11 Marca 2007 dzięki chłopaki jestem pod wrażeniem rozwiązłem problem który mnie męczył 6-mcy mój problem to immobilajzer tak jak pisaliście ale to dzięki wam udało mi sie go rozwiązać jestem tu nowy i widze ze warto było sie przyłączyć do klubu po przekręceniu stacyjki pomarańczowa kotrolka zaczyna migać wtedy auto nie odpala natomiast gdy po przekręceniu stacyjki kontrolka zgaśnie po paru sekundach auto zapala odrau jeszcze raz dzieki myśle że następny problem też pomożecie mi rozwiązać ale to na hamulcach mam problem z abs pozdrowienia dla wszystkich.
Gość spedyt Opublikowano 11 Marca 2007 Opublikowano 11 Marca 2007 rozwiązłem problem który mnie męczył 6-mcy mój problem to immobilajzer tak jak pisaliście Cieszy nas to że mogliśmy pomóc
areckid Opublikowano 11 Marca 2007 Opublikowano 11 Marca 2007 tak jak pisaliście ale to dzięki wam udało mi sie go rozwiązać jestem tu nowy i widze ze warto było sie przyłączyć do klubu Po to miedzy innymi jest forum aby poszerzac swoja wiedze, pomagac sobie i poznawac siebie i swoje
wester Opublikowano 19 Marca 2007 Opublikowano 19 Marca 2007 U mnie problem jaest ten sam. Ale czxy to aby na pewno pomaga takie tylko odpiecie kabelków, przeczyszczenie i podpięcie spowrotem?
Gość spedyt Opublikowano 19 Marca 2007 Opublikowano 19 Marca 2007 Ale czxy to aby na pewno pomaga takie tylko odpiecie kabelków, przeczyszczenie i podpięcie spowrotem? Jeżeli to immo to tak
Hincó Opublikowano 19 Marca 2007 Opublikowano 19 Marca 2007 To moze coś dziwnego, ale u mnie ZAWSZE! immo był dobrze cyztany jak sie grot klucza przytknęło do jakiejkolwiek masy samochodu (śruba zawiasów drzwi or sth ..
adamek146 Opublikowano 20 Marca 2007 Autor Opublikowano 20 Marca 2007 mi pomogło w 100% jak narazie odpala za każdym razem
Rekomendowane odpowiedzi