pepiś Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Siemka wszystkim. A wiec mam problem taki że na zimnym mi ciężko odpala. pochodzi chwile. Wyłączę silnik i odpalę jakby nic bez problemu. W ciepłe dni bez problemu a w chłodne są problemy. Tydzień temu wymieniłem termostat, pompa paliwa, świece i kable wn. Problem nadal ten sam. Silnik benzyna 1,6 AHL bez gazu. Co to może być?
pila24 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Czujnik temperatury silnika do sprawdzenia. 1
gacek585 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Dokładnie , podepnij pod komp i zobacz jekie temp pokazuje na zimnym. Ja miałem w mrozy 60stopni na plusie i za cholerę nie mogłem odpalić bo autossania nie załączał. 1
pepiś Opublikowano 1 Maja 2018 Autor Opublikowano 1 Maja 2018 A gdzie kupie ten czujnik temperatury silnika 1.6 ahl? jakie ma oznaczenie? coś ktoś?
scfish Opublikowano 1 Maja 2018 Opublikowano 1 Maja 2018 Czujnik powinien być w każdej hurtowni z częściami, ale gdyby nie mieli to znalazłem ten czujnik na pierwszej lepszej stronie: http://www.ad-ko.pl/czujnik-temperatury-plynu-chlodzacego-179.html 1
pepiś Opublikowano 1 Maja 2018 Autor Opublikowano 1 Maja 2018 A wiecie w którym miejscu jest ten czujnik? samemu można to ogarnać? jakies porady? sory ze tak wypytuje ale jestem zielony w tym temacie
scfish Opublikowano 1 Maja 2018 Opublikowano 1 Maja 2018 Nie wiem jak to jest w B5 ale szukaj czegoś takiego jak na zdjęciu. Czujnik powinien mieć 4 piny 1
gacek585 Opublikowano 1 Maja 2018 Opublikowano 1 Maja 2018 Szukaj z tyłu za silnikiem jak na tym filmiku. To jest 1.8 ale może będzie podobnie. U mnie w 3.0 jest tez z tyłu z tym że zielony. 1
pepiś Opublikowano 1 Maja 2018 Autor Opublikowano 1 Maja 2018 ok dzięki wielkie. na pewno sobie poradzę z wymiana. na pewno nie raz skorzystam z jakichś porad. jeszcze raz wam dziekuje
scfish Opublikowano 1 Maja 2018 Opublikowano 1 Maja 2018 @pepiś zdjęcie, które przesłałem to zdjęcie króćca wody z czujnikiem od 1.6 - także powinno być to samo 1
Rekomendowane odpowiedzi