Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

felgi i śruby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupiłem felgi 17 calowe et jak się nie mylę 35 szerokość felgi 8 cali. Czy śmiało mogę na tym jeździć ? skoro jeszcze prawie palca ściskam między wahacz a felge ? ori śruby lapia na 16 6 obrotów a w tych 17 3.5-4. Więc jakie śruby musiałbym kupić ? 

Opublikowano

dziwne że przy et35 masz tak blisko wachacz ,ja mam et43 i palec luźno wchodzi między felgę, a wachacz ,16 masz alu czy stal

Opublikowano

Smialo mozesz jezdzic. Sruby mozesz zostawic te, lub kupic troszke dluzsze.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Jeśli te 17 są ori to ori śruby są OKi, ale jeśli to jakieś aftermarket'owe fele to na 99% Kolega musi kupic nowe śruby ze stożkową "przylgnią" (ori śruby mają tą "przylgnię" kulistą/sferyczną). Skoro wciskasz palec między felgę, a zwrotnicę to znaczy, że jest tam jeszcze bardzo dużo luzu ;)

Opublikowano

3,5-4 obrotów to trochę za mało.

Zmierz głębokość gwintu  w piaście i ile wystaje śruba z felgi.

Będziesz wiedział czy są ok czy za krótkie.

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, staniek napisał:

Jeśli te 17 są ori to ori śruby są OKi, ale jeśli to jakieś aftermarket'owe fele to na 99% Kolega musi kupic nowe śruby ze stożkową "przylgnią" (ori śruby mają tą "przylgnię" kulistą/sferyczną). Skoro wciskasz palec między felgę, a zwrotnicę to znaczy, że jest tam jeszcze bardzo dużo luzu ;)

17 to rial nogaro. co do et itd ściągnę dziś koło i podam dokładnie. Bo chce wiedzieć na 100% czy mogę w takich śmigać bo przymierzam się do zakupu opon bo tam są ne dość że stare wyzabkowane wyje jak na remizie to jeszcze 235 45 a wolałbym 225 45 I mam dylemat czy uniroyal rainsport 3 czy d3bice presto uhp 2. A mógłbyś podesłać jakieś przykładowe śruby ? 

Opublikowano

Czyli fele nie ori audi więc tak jak kolega wyżej napisał musisz kupić śruby stożek, długość taką sama  ja masz ori śruby, stożkowe głębiej się wkręcą

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, greg2505 napisał:

Czyli fele nie ori audi więc tak jak kolega wyżej napisał musisz kupić śruby stożek, długość taką sama  ja masz ori śruby, stożkowe głębiej się wkręcą

takie o ? http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5518926192

Opublikowano

Tak.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 12.04.2018 o 16:44, muunv napisał:

Tak.

W dniu 12.04.2018 o 12:20, greg2505 napisał:

W dniu 12.04.2018 o 09:50, Fido napisał:

3,5-4 obrotów to trochę za mało.

Zmierz głębokość gwintu  w piaście i ile wystaje śruba z felgi.

Będziesz wiedział czy są ok czy za krótkie.

W dniu 12.04.2018 o 09:00, staniek napisał:

śruby kupiłem nowe stożek weszły na 6 obrotów dzięki chłopak i. Sprawdzam teraz felge i ona ma 9j et40. Może być czy nie bardzo ? 

Opublikowano

Moze :)

Opublikowano
  • Autor
W dniu 17.04.2018 o 09:50, muunv napisał:

Moze :)

z tym że wydaje mi się nieraz że ociera.. :(