Lastk Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Hej, mam dziwny problem. Cały czas brzeczy mi ponpa wspomagania, wymieniana była dwa lata temu w serwisie audi. Brzeczy na postoju a jak zaczynam kręcić kierownicą jest cichutko. Jakiś zawór czy pompa pada? Pozdrawiam
Tomas318 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 prosze sprawdzic czy to napewno dzwiek od pompy czy jakis napinac ?
Lastk Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Hej, dzięki. Wydaje mi się, że jednak z pompy - wrzucam filmik: Od 10 minuty kręce kierownicą. Napinacz, rolka, sprzegielko i pasek wymienione pół roku temu. Łożyska w alternatorze też nowe. Jedyne czego do tej pory nie dotykałem to sprężarka klimy ale dzwięk jest bliżej góry. Mechanik wspominał coś o jakimś zaworze na pompie wspomagania, jest coś takiego? Do tego mam jeszcze „chwilowe obciążenie kierownicy” przy kręceniu na postoju... Czytając inne tematy przewija się ten problem przy wężu łączącym pompe z przekładnią, czy on może powodować taki dzwięk? Pozdrawiam
Tomas318 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 no słychac opor jak ma przy kreceniu tak jest zawor w pompie mozna sprawdzic czy ten zawor jest wporzatku
Maciek1281 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Kokego rozwiazales ten problem. U mnie jest to samo juz 2 lata tak jezdze
jpa4 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Komuś udało się rozwiązać ten problem ?
Maciek1281 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Ja narazie nic z tym nie robilem. Mechanik mowil jezdzic dopoki nie padnie calkiem pompa. Ale sfrasznie wkirzajacy ten dzwiek
Maciek1281 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Jak ktos to rozwiaze dajcie znac
Rekomendowane odpowiedzi