Opublikowano 4 Grudnia 20196 l 6 godzin temu, Grzesiek1985 napisał: Zastanawiam się co wam daje większa tarcza 300mm z adapterem zostając przy seryjnym zacisku jak w takiej konfiguracji i tak klocek nie bierze po całości tarczy. Chyba tylko to że jest większa tarcza i 100% do lansu. Jeśli się mylę to mnie poprawcie ? Nie mylisz się i wygląda to jak z d...y
Opublikowano 4 Grudnia 20196 l Teraz, Dev napisał: Nie mylisz się i wygląda to jak z d...y ???? poprostu ktoś jedynie zarobi na adapterach Bo skuteczności żadnej
Opublikowano 4 Grudnia 20196 l Autor Na pewno nie będzie się tak męczyć tarcza. Póki co zostaje jak jest. Zacisk z b6 jest ciężki do dostania, a na inne kombinacje już nie mam czasu i weny.
Opublikowano 8 Grudnia 20196 l Autor SID się postarał i zrobił mi niezłego Mikołaja Dotarły kolejne puzzle do tej układanki. Przy okazji nakładania wosku podmieniłem kierunkowskaz bo ktoś wcześniej nieźle przydziadował. Złamał zatrzask i złapał go na jakąś czarną masę. Na koniec aktualne foto po częściowym odświeżeniu lakieru. Edytowane 8 Grudnia 20196 l przez tasior87
Opublikowano 8 Grudnia 20196 l 6 minut temu, tasior87 napisał: Aż taki dramat? dramat ? nie.... ale smród niezły po dobrym hamowaniu, mogłes zapytac przed zakupem daj Ferodo, Textara, Ate czy co tam chcesz aaaaaa..... mam kpl zestaw 312mm na tyl z RS4 B5 tarcze w bardzo dobrym stanie, nowe klocki, zaciski z jarzmami po regeneracji, osłony po malowaniu proszkowym przewody w stalowym oplocie i linki Edytowane 8 Grudnia 20196 l przez Dev
Opublikowano 8 Grudnia 20196 l Autor No to przespałem trochę temat. Jakoś nie obiło mi się o uszy, że klocki mają lipne. Myślałem coś o ferrodo, a na Ate to się trochę ostatnio rozczarowałem.
Opublikowano 9 Grudnia 20196 l 12 godzin temu, Dev napisał: dramat ? nie.... ale smród niezły po dobrym hamowaniu, mogłes zapytac przed zakupem daj Ferodo, Textara, Ate czy co tam chcesz aaaaaa..... mam kpl zestaw 312mm na tyl z RS4 B5 tarcze w bardzo dobrym stanie, nowe klocki, zaciski z jarzmami po regeneracji, osłony po malowaniu proszkowym przewody w stalowym oplocie i linki Podeślij cene za zestaw z rs4 b5 na pw. Czekam na zdjęcia z montażu, spory hebel 360mm Edytowane 9 Grudnia 20196 l przez EmilOOOO
Opublikowano 10 Grudnia 20196 l Autor W dniu 9.12.2019 o 10:54, EmilOOOO napisał: Czekam na zdjęcia z montażu, spory hebel 360mm Zacisk odbieram dzisiaj z malowania Korci żeby to szybko założyć ale ciężko ostatnio z wolnym czasem. Tarcza duża więc będzie ciekawie wypełniać wnętrze koła. Miałem zabierać się osobiście również za wymianę magla ale w końcu zlecilem to mechaników.
Opublikowano 10 Grudnia 20196 l Autor Zwrotnica z a6, a tarcza z czego ? Z a7? Edytowane 10 Grudnia 20196 l przez tasior87
Opublikowano 10 Grudnia 20196 l To jest B6, zresztą to bez znaczenia, tarcza 360 mm z RS4 B5 a zacisk z pontona. Masz osłony pod tarcze ?
Opublikowano 11 Grudnia 20196 l Autor Ta tarcza nie ma grubości 32mm? Mam oslony z pontona. Poszły do malowania razem z zaciskiem.
Opublikowano 15 Grudnia 20196 l W dniu 8.12.2019 o 21:51, Dev napisał: Witam kolege z rodzinnych stron nie aż tak daleko do TBG. Łukasz świetna sztuka widze że modzisz i działasz dobrze. Ostatni rok S4 B5 wiec widze i fotele te Recaro i wyposażona bardzo fajnie. Wiadome juz wiekowe to i trzeba troche zadbać. Hamulce dobry krok słyszałem że standard kalulce w s4 b5 nie należa do najlepszych. Dobry krok. Miałem poprzednie A8 D3 2010 i tam były właśnie takie zaciski jak zakładasz . W A8 dobrze sobie radziły i też miałem z tarczą Ziemmermann. Wiec w S4 ze swoją wagą będzie stawać dęba. Tylko zostanie tył wzmocnić tylko z drugiej strony czy to jest potrzebne ? Ja tak samo ma S4 z 2000r. w UK, troche gorzej wyposażona i troche w gorszym stanie technicznym ale warunki atmosferyczne angielskie bardziej dojechalo życie moje S4. Ale warto ratować te auta i dbać o nie. Mam do ciebie pytanie o czujniki cofania . Zakupiłem w pl całą wiązke z czujnikami i modułem . Na module mam wtyczke przychodząca z zasilaniem uciątą . Tylko nie wiem który kabelek do czego, tam pewnie jest głośniczek buzzer , zasilanie itd. Możesz mi pomóc zlokalizować co jest czym? albo jakieś dojście masz do schematów?
Opublikowano 17 Grudnia 20196 l Autor Tak blisko to TBG też nie mam. Z założenia miała to być końcówka produkcji z jak najlepszym wyposażeniem. Jakimś orłem odnośnie czujników nie jestem, a schematu też nie posiadam. Miałem je seryjnie więc w temat się nie zagłębiałem. Jak będziesz potrzebował jakieś foto to mów. Popatrzę w aucie jak mam to u siebie zrobione. Mam nadzieję, że z hamulców będę zadowolony. Zaciski odebrane z malowania. Na chwilę obecną brak czasu na ich złożenie i założenie. Auto ma już założony magiel z małym nalotem. Niestety w dalszym ciągu słychać jakieś stuki :/ Podczas ustawiania geometrii przegladniete zostało całe zawieszenie. Padła decyzja o kompletnej wymianie zawiasu z przodu i z tylu. Szykuje mi się na święta grubsze posiedzenie w garażu.
Opublikowano 23 Grudnia 20196 l Autor Ostatnie zakupy już leżą w garazu: Kompletne zawieszenie przód Kompletne zawieszenie tył. Do całości brakuje mi jeszcze trzech śrub, których już nie idzie nawet dostać w ASO. W końcu udało mi się wyrwać do garażu. Pozostały mi do ogarnięcia przewody hamulcowe na zaciskach i można działać kompleksowo z przodem. Edytowane 23 Grudnia 20196 l przez tasior87
Opublikowano 23 Grudnia 20196 l 53 minuty temu, tasior87 napisał: Ostatnie zakupy już leżą w garazu: Kompletne zawieszenie przód Kompletne zawieszenie tył. Do całości brakuje mi jeszcze trzech śrub, których już nie idzie nawet dostać w ASO. W końcu udało mi się wyrwać do garażu. Pozostały mi do ogarnięcia przewody hamulcowe na zaciskach i można działać kompleksowo z przodem. Od czego masz tarcze ?
Opublikowano 23 Grudnia 20196 l Autor 49 minut temu, Dev napisał: Od czego masz tarcze ? 360x34 z A8 D3 4.2 Edytowane 23 Grudnia 20196 l przez tasior87