delma89 Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Witam, Problem wygląda następująco: pedał sprzęgła coraz niżej łapie, nie odbija do końca aż w końcu zostaje w podłodze i nie da się wbić biegu. Trzeba go samemu cofnąć nogą ale to w sumie i tak bez znaczenia... Co ciekawe w zimę to się nie działo. Zawsze przydarzało mi się to kiedy było ciepło i jechałem w korku (częsta praca pedału sprzęgła). O ile w zeszłym roku nie było to tak uciążliwe to teraz tylko zrobiło się ciepło i mam unieruchomiony samochód. Istnieje jakiś sposób na diagnozę bez zwalania skrzyni? Pomacałem tłoczek za pedałem i całą rękę miałem brudną od smaru/płynu... Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
delma89 Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Przelej i odpowietrz układ.To już zrobiłemWysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
golfagn Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Tarcza się ślizga? Ja bym obstawiał sprzęgło do wymiany a dokładniej docisk. Wymontuj wysprzęglik i niech ktoś wciska pedał sprzęgła delikatnie(żeby nie wypchnąć do końca tłoczka i nie wylać płynu). Jak będzie ładnie chodził i łatwo wciśniesz go ręką żeby pedał się naprostował to będziesz musiał zrzucić skrzynię.
delma89 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Sprzęgło było wymieniane niecały rok temu (LUK) i wszystko jest z nim ok. Tak jak pisałem, objawy są tylko jak się zrobi ciepło i jadę w korku, dużo pracuję sprzęgłem... Przez całą zimę miałem spokójWysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
delma89 Opublikowano 10 Maja 2018 Autor Opublikowano 10 Maja 2018 Pompka wymieniona i objawy ustąpiły kupiłem sacsa za 170 zł z allegro i okazało się, że oryginał to to samo. Polecam zacząć od strony silnika i wypchnąć ją odłączając wcześniej os od pedałuWysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi