Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Ubywa płynu chłodzącego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam pytanko ostatnio ubywa mi płynu chłodzącego nigdzie nie widać wycieku może to pompa wody ? :hi:

Opublikowano

jak ubywa,to musi byc wyciek,pompe mozesz sprawdzic na postoju,odkrec korek od pojemnika i obserwuj,powinienes widziec cyrkulacje plynu,jesli pompa jest walnieta-temperatura silnika wzrasta,bo nie ma chlodzenia-moze tylko uszczelka-najlepiej postaw auto w garazu,na kilka dni,zdejmij oslone pod silnikiem i obserwuj-na pewno gdzies kapnie :wink4:

Opublikowano

może być dużo przyczyn ubytku płynu proponuje przeprowadzić test szczelnosci układu

Opublikowano

Masz LPG więc Ja na twoim miejscu posprawdzał bym dobrze przewody i opaski bo dość często tam ucieka płyn. Miałem nie tak dawno podobny problem i okazało się iż jedna opaska była luźna jak cholera...Dobrze popatrz...

Opublikowano

Poszukaj na takim trójniku przewodów chłodniczych z przodu (ciężko mi powiedzieć gdzie dokładnie ale gdzieś koło zderzaka chyba) bo tam najczęściej cieknie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jesli nie widac wyciekow to najprawdopodobniej bedzie uszczelka pod glowica, plyn wyparowuje w czasie jazdy jak splywa po silniku i dlatego nie widac wyciekow. A sprawdzales czy nie przybywa Ci czasami oleju ?? ja bym stawial na uszczelke pod glowica, ale najpierw sprawdz wszystkie przewody ukladu chlodzenia na wszelki wypadek.

Opublikowano

jak by uszczelka pod głowicą to by miał olej w płynie chłodzącym

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

nie koniecznie, u mnie np. tak nie bylo a po wymianie uszczelki wszystko wrocilo do normy, plyn nie ubywal i silnik przestal sie szybciej grzac...