Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Czy licznik od benzyniaka można przerobić do diesla ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chcem zalozyc licznik z 6 zegarami bez FIS a mam Diesla a znalazlem w garazu licznik od benzyniaka czy da rade to jakos zgrac ,obrotomierz moze jakos da rade przelozyc z mojego licznika ??

Opublikowano

A nie lepiej sprzedać dwa i kupić taki jaki trzeba :mysli:

Opublikowano

da sie wszystko vagiem zrobic. Kwestia tylko przełożenia tarczki obrotomierza

Opublikowano
  • Autor

vaga mam tarcze z mojego tylko czy to zadziala??

Opublikowano

Nie nie zadziała poprostu wystarczy przekodować na diesla a obr nie ruszać będzie wskazywał prawidłowo.

Opublikowano

Nie nie zadziała poprostu wystarczy przekodować na diesla a obr nie ruszać będzie wskazywał prawidłowo.

a dodatkowe wskazniki od razu beda zyly ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

ten moj licznik ktory znalazlem w garazu nie dziala bo jest cos z niego wylutowane ale zakupilem licznik wiec za jakis tydzien bede wiedzial co i jak ,napewno to opisze :hi:[br]Dopisany: 01 Kwiecień 2009, 10:16_________________________________________________Wiec tak licznik od benzyny pasuje i chodzi bez problemu tylko trzebaa zmienic kodowanie z 00042 na 00040, obrotomiez pokazuje dobrze bez zmiany tarczy(dochodzi do 5 tys) ale stwierdzilem ze troche lipam miec w dieslu obrotmierz do 8tys obr. , wiec chcac miec dwa dodatkowe zegary pzelozylem tylko te dwa zegary czyli voltomierz i temp oleju do mojego licznika wszystko plug&play,i trzeba przelutowac dwie diody do podswietlenia ,jedna diode zaporowa i dwa rezystory z zakupionego licznika do swojego[br]Dopisany: 05 Kwiecień 2009, 09:18_________________________________________________Dodam jeszcze zeby zadzialaly te dwa dodatkowe zegary trzeba wlutowac diode zaporowa ,dwa rezystory i dwie czerwone diody led oto zdjecia gdzie trzeba je wlutowac:

83aed4566ab2ca1dm.jpg

4a0a22b8413695bcm.jpg

Opublikowano

ten moj licznik ktory znalazlem w garazu nie dziala bo jest cos z niego wylutowane ale zakupilem licznik wiec za jakis tydzien bede wiedzial co i jak ,napewno to opisze :hi:[br]Dopisany: 01 Kwiecień 2009, 10:16_________________________________________________Wiec tak licznik od benzyny pasuje i chodzi bez problemu tylko trzebaa zmienic kodowanie z 00042 na 00040, obrotomiez pokazuje dobrze bez zmiany tarczy(dochodzi do 5 tys) ale stwierdzilem ze troche lipam miec w dieslu obrotmierz do 8tys obr. , wiec chcac miec dwa dodatkowe zegary pzelozylem tylko te dwa zegary czyli voltomierz i temp oleju do mojego licznika wszystko plug&play,i trzeba przelutowac dwie diody do podswietlenia ,jedna diode zaporowa i dwa rezystory z zakupionego licznika do swojego[br]Dopisany: 05 Kwiecień 2009, 09:18_________________________________________________Dodam jeszcze zeby zadzialaly te dwa dodatkowe zegary trzeba wlutowac diode zaporowa ,dwa rezystory i dwie czerwone diody led oto zdjecia gdzie trzeba je wlutowac:

83aed4566ab2ca1dm.jpg

4a0a22b8413695bcm.jpg

i juz dziala ci wskaznik oleju?

Opublikowano
  • Autor

podpiolem czujnik i dziala temperatura oleju :good: