darekaudi4 Opublikowano 11 Lutego 2009 Opublikowano 11 Lutego 2009 Witam chcem zalozyc licznik z 6 zegarami bez FIS a mam Diesla a znalazlem w garazu licznik od benzyniaka czy da rade to jakos zgrac ,obrotomierz moze jakos da rade przelozyc z mojego licznika ??
Patrykbor Opublikowano 11 Lutego 2009 Opublikowano 11 Lutego 2009 A nie lepiej sprzedać dwa i kupić taki jaki trzeba
sparki Opublikowano 11 Lutego 2009 Opublikowano 11 Lutego 2009 da sie wszystko vagiem zrobic. Kwestia tylko przełożenia tarczki obrotomierza
darekaudi4 Opublikowano 11 Lutego 2009 Autor Opublikowano 11 Lutego 2009 vaga mam tarcze z mojego tylko czy to zadziala??
grzanek85 Opublikowano 11 Lutego 2009 Opublikowano 11 Lutego 2009 Nie nie zadziała poprostu wystarczy przekodować na diesla a obr nie ruszać będzie wskazywał prawidłowo.
mrogal Opublikowano 15 Lutego 2009 Opublikowano 15 Lutego 2009 Nie nie zadziała poprostu wystarczy przekodować na diesla a obr nie ruszać będzie wskazywał prawidłowo. a dodatkowe wskazniki od razu beda zyly ?
darekaudi4 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2009 ten moj licznik ktory znalazlem w garazu nie dziala bo jest cos z niego wylutowane ale zakupilem licznik wiec za jakis tydzien bede wiedzial co i jak ,napewno to opisze [br]Dopisany: 01 Kwiecień 2009, 10:16_________________________________________________Wiec tak licznik od benzyny pasuje i chodzi bez problemu tylko trzebaa zmienic kodowanie z 00042 na 00040, obrotomiez pokazuje dobrze bez zmiany tarczy(dochodzi do 5 tys) ale stwierdzilem ze troche lipam miec w dieslu obrotmierz do 8tys obr. , wiec chcac miec dwa dodatkowe zegary pzelozylem tylko te dwa zegary czyli voltomierz i temp oleju do mojego licznika wszystko plug&play,i trzeba przelutowac dwie diody do podswietlenia ,jedna diode zaporowa i dwa rezystory z zakupionego licznika do swojego[br]Dopisany: 05 Kwiecień 2009, 09:18_________________________________________________Dodam jeszcze zeby zadzialaly te dwa dodatkowe zegary trzeba wlutowac diode zaporowa ,dwa rezystory i dwie czerwone diody led oto zdjecia gdzie trzeba je wlutowac:
mrogal Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 ten moj licznik ktory znalazlem w garazu nie dziala bo jest cos z niego wylutowane ale zakupilem licznik wiec za jakis tydzien bede wiedzial co i jak ,napewno to opisze [br]Dopisany: 01 Kwiecień 2009, 10:16_________________________________________________Wiec tak licznik od benzyny pasuje i chodzi bez problemu tylko trzebaa zmienic kodowanie z 00042 na 00040, obrotomiez pokazuje dobrze bez zmiany tarczy(dochodzi do 5 tys) ale stwierdzilem ze troche lipam miec w dieslu obrotmierz do 8tys obr. , wiec chcac miec dwa dodatkowe zegary pzelozylem tylko te dwa zegary czyli voltomierz i temp oleju do mojego licznika wszystko plug&play,i trzeba przelutowac dwie diody do podswietlenia ,jedna diode zaporowa i dwa rezystory z zakupionego licznika do swojego[br]Dopisany: 05 Kwiecień 2009, 09:18_________________________________________________Dodam jeszcze zeby zadzialaly te dwa dodatkowe zegary trzeba wlutowac diode zaporowa ,dwa rezystory i dwie czerwone diody led oto zdjecia gdzie trzeba je wlutowac: i juz dziala ci wskaznik oleju?
darekaudi4 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2009 podpiolem czujnik i dziala temperatura oleju
Rekomendowane odpowiedzi