Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bfb podnosi obroty i cofa/wypada zapłon na jałowym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , pobrykam sie z tym problemem juz dosc dlugo ;/ wymienione swiece, cewki byly podmnieniane , sprawdzona szczelnosc dolotu i auto na biegi jałowym łapie lewe obroty , tzn podnosi je czasem a pozniej wracaja po chwili do normy , w czasie pracy czy to na benzynie czy lpg potrafi nastać przerwa w pracy silnika czyli auto pracuje i jest przerwa takie pyk jakby wypadnie/cofanie zapłonu , nie mam juz pojecia co moze byc przyczyna chcem jeszcze poszukac problemu zanim oddam auto na zrobienie glowicy ...a czytalem ze niektorzy sie zdecydowali na remont glowicy a zaplony im dalej cofało.

Moż jakieś kanały w vag dla Was jeszcze sprawdzić :( 

oto logi

http://log.malonetuning.com/chart/232130#H8KLCAADIcOzWgIDbcKNQQrDgzAMBMO%2FwqLCswx1wpvDnxgfw5RGwrjChsOECsKyEsOSwr7CvnEMwqXChx53woZhQwDDpVk2diMZVTZAwo%2FCt8KIw7%2FDsMK1w6HCh8OMw7dcw5glwpV1wqnCgMKXDifDkcO8w6ZjIiQuwqxkDMOdwpTCjcOVwpzCicObHcOtwrkVwr3CoXF0wq8vAsONw6lpZ3LCvMO9wojDoHHCiAjDvlTCtMKaw5Rlw4rDlsKMH2LDvAAQQ0hCwr8AAAA%3D

http://log.malonetuning.com/chart/232131#H8KLCAABIcOzWgIDTcKLQQ7DgjAMBMO%2Fw6LCsy3CtVDDuEzClEPCoFbCsFTDosOKcVHDocO1wpBWQj3DrsOMTghww5fDp00KUzZdw6YKw5hFbHBSwpMPw78mQsOmw4LClsKcYTfDpcOFw6bDpEorwqVVWsKxN2kcw6nDvUdgwpIfwr4lwpXDvSDDggnDjzjDoAXCrxHCocOfDmlxwq3DsyTDnnw%2Fw4TDuAV1w6fDokLClwAAAA%3D%3D

http://log.malonetuning.com/chart/232132#H8KLCAABIcOzWgIDTcKMQQrDgzAMBMO%2FwqLCswQJTV8TfHBrw6EIUjvDiHJJw7vDusOEDsKUHndndsOnGcKew7nDtcKQw4QUNcOXwq0ADg5bwrlmwpUvwp8RIXJiw7XDhnDCkcO0ZjXCskw7w7ldw5rDosOaLBLCmMKCN1%2FDmFp5Q8OTw4rCjcO4EMOow7PCk0ElLsOWw49Ow7MPw4wDw55xcghjwofCvlouw5sqw71swpzCnDsAMU8nwo7CrQAAAA%3D%3D

Edytowane przez Kris38

Opublikowano

Masz wsadzony jakiś zamiennik zaworka jednokierunkowego odmy?

Opublikowano
  • Autor

ten w  trójniku pod kolektorem? zmienialem go ale nie pamietam co wlozylem , na starym zaworku to samo sie działo co i na nowym

Opublikowano

Teraz podmieniałeś? A stary był sprawny? :P Objawy pasują do tego zaworka w trójniku, a eżektor w jakim stanie?

Opublikowano
  • Autor

Ezektor wymieniłem tez , stary zawor pod kolektorem był dobry ;/ nie mam pomysłów i łudzę się żeby to chociaż nie głowica była. Korek wlewu oleju jak odkręcę to skacze wiec z odpowiedzeniem wszystko Oki No czasem go potrafi zassac jak odkręcę i położę na silniku .

Spróbować kupić w aso jeszcze oryginalny zaworek odmy pod kolektor i wymienić ? Ezektor brałem tez zamiennik i słychać jak powietrze idzie przez niego tak jakby syczy ale jest szczelny itd

W jakich grupach w Vag mogę sprawdzić cofanie zapłonu lub wypadanie ? 020 to cofanie tak ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk