Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zapach stęchlizny.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim. Jestem posiadaczem a4 b8 sedan z 2008r. Od kiedy go kupiłem w aucie ciągle jest jeden zapach - stęchlizny. Był już kilkukrotnie prany suszony itd.Efekt był przez kilka dni, a po tym zapach ponownie wraca. W serwisie powiedziano mi, ze to grzyb i żebym odgrzybił go pianką odgrzybiająca nawet taką od klimy Tak też zrobiłem wyjąłem siedzenia, wyprałem wszystko odkurzaczem piorącym i wlałem do niego jak i do siedzeń praktycznie 5l pianki.  Zapach w aucie ? Samego płynu. Obok auta ? Dalej lekki zapach stęchlizny. Filtr kabinowy również oglądałem jest czyściutki i pachnący. Może ktoś miał podobny problem i podpowie gdzie szukać przyczyny ?  Obwąchałem już chyba wszystko i nie ma konkretnego miejsca skąd wywodziłby się ten zapach.

Opublikowano

Teściowej w bagażniku nie wozisz? ;)

A serio odpływy w podłodze nie zapchane? Otwory w bagażniku za zderzakiem nie zapchane? Odpływ z klimy drożny? Masz szyberdach? Nie masz wilgoci pod wykładziną i piankami wypełnień? Sprawdź to wszystko.

Opublikowano
  • Autor

W środku wszystko suchutkie , szyberdachu nie mam no i na pewno to nie z klimy ponieważ najgorzej jest jak samochod stoi zamknięty, podczas jazdy z klimy jest czysty świeży zapach, była ostatnio odgrzybiana. Wymienię przednie fotele i tylną kanape, ale czy to możliwe, że po wyjęciu siedzeń i po wypraniu całego środka 2 krotnie nadal utrzymuje się leciutki zapach stęchlizny ? 

Opublikowano

Podłoga pod wykładziną sprawdzona i odpływy?

Opublikowano
  • Autor

Podłoge pod wykładziną jeszcze nie sprawdzałem, muszę całą wykładzinę wyjąć ? Wykładzina jak najbardziej sucha i pachnąca. Co do odpływów pod maską znalazłem jeden ( lewy góry róg) było w nim multum liści i był zapchany , lecz nie wydobywał się z niego jakikolwiek zapach. Gdzie jeszcze szukać ? 

Opublikowano

Odchyl wykładzinę przy drzwiach wyjmując uprzednio listwy na zatrzaski. Zdarzają się przypadki zawilgocenia pod piankami, szczególnie przy module komfortu pod stopami kierowcy. 

Tu masz fotkę o co mi chodzi:

7.jpg?bwg=0

A inne odpływy masz w podłodze pod autem.

Edytowane przez golfagn

Opublikowano

auto popowodziowe?