Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Woda w samochodzie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, niestety po 2/3 dniach opadów deszczu dzisiaj nie miła niespodzianka w samochodzie, mokra wykładzina od strony pasażera.. ? 

Na obrazku zaznaczyłem miejsce gdzie jest po prostu bardzo mokre, myślę że spokojnie można by z tego wodę wycisnąć. Głównie w tym miejscu co zaznaczyłem, reszta jest powiedzmy "sucha".

Kanaliki od panoramy drożne

Z góry dzięki za każdą pomoc.

32948649_1693806697399914_3909275672291311616_n.jpg

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć, uporałeś się z tym ?

Opublikowano
44 minuty temu, bin85 napisał:

Cześć, uporałeś się z tym ?

Skoro wszystkie kanały sprawne to pozostają dwie rzeczy do sprawdzenia jeszcze 

Opublikowano

Jakie ?

Opublikowano
13 minut temu, bin85 napisał:

Jakie ?

Pod dywanem u pasażera jest rurka gumowa od klimy I powinna woda splywac pod autem czasami może się wypiac Ale skoro jak piszesz że jak pada tylko deszcz to druga sprawa jest taka że może przednia szyba się odkleja u mnie tak bylo ze szyba leciała woda kupiłem nową I jest ok

Opublikowano

Problemem okazała się  panorama z tym że odpływy są drożne, woda spływa po słupku i po schowku kapie właśnie w miejscu zaznaczonym wyżej na zdjęciu, ale jeszcze nie doszedłem co jest nie tak z tym szyberdachem

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 18.09.2018 o 13:26, bin85 napisał:

Problemem okazała się  panorama z tym że odpływy są drożne, woda spływa po słupku i po schowku kapie właśnie w miejscu zaznaczonym wyżej na zdjęciu, ale jeszcze nie doszedłem co jest nie tak z tym szyberdachem

I jak udało się ustalić co i jak? U mnie niedawno zauważyłem podobny problem, niewielka ilość wody w miejscu jak zaznaczyłeś. Po zdjęciu osłony bezpieczników widać jakieś rdzawe ślady w środku i jakby stamtąd ta woda kapała na wewnętrzny plastik na progu i następnie ściekała na dywanik.

Opublikowano

Nie, w dalszym ciągu nie wiem co jest przyczyną

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Mam ten sam problem,dywanik mokry od góry dywan suchy, cieknie gdzieś z okolic słupka po bezpiecznikach tych umieszczonych po stronie pasażera, pewnie z panoramy, jak coś znajdę napiszę.Ach ta niemiecka niezawodna myśl techniczna.

Edytowane przez jok21

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jeśli chodzi o Panoramy to mogę pomóc w temacie, jeżeli macie nadal ten problem to napiszcie wiadomość prywatną.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie ostatnio sucho,ale jeśli masz rozwiązanie może napisz tu dla potomnych.

Opublikowano

Czesc , u mnie występuje chyba ten sam problem , jeżdżę b7 2.0 TDi , wersja angielska ( mieszkam tutaj od wielu lat ) i problem jest po lewej stronie od pasażera , mokro jest w tym samym miejscu w którym kolega zaznaczył ( adekwatnie do strony :) )  , ponieważ musiałem wyciągnąć schowek i wymienic zawias , gąbka pod schowkiem w samym rogu również jest mokra , ostatnio lalo się dość mocno zaraz zza nadkola , czysta woda , praktycznie na samym środku jest kolejny "wyciek " ale to raczej na 100% od skraplacza klimy i to normalne , czy któryś z kolegów mógłby pokazać na zdjęciu w którym miejscu mam szukać odpływów z podszybia ,,? W miejscu gdzie jest filtr zaraz obok akumulatora widać że jest trochu wody która stoi ale niestety nie wiem jak się do tego zabrać. Proszę o jakieś porady , lub fotkę jak to przetkac , dzięki i pozdrowionka dla Was ?

Opublikowano
W dniu 15.03.2019 o 12:21, jok21 napisał:

U mnie ostatnio sucho,ale jeśli masz rozwiązanie może napisz tu dla potomnych.

Najczęściej jest to połączenie węża i odpływu w każdym rogu Panoramy. Po latach następuje zmęczenie materiału (słabe połączenie fabryczne) i przepuszcza wodę. Tutaj mogą być kanaliki drożne a i tak będzie ciekło. Trzeba po prostu się dobrać do tego i porządnie skleić silikonem elastycznym bądz jakimś dobrym klejem do elementów gumowych.

W dniu 20.03.2019 o 16:56, Qbaqba napisał:

Czesc , u mnie występuje chyba ten sam problem , jeżdżę b7 2.0 TDi , wersja angielska ( mieszkam tutaj od wielu lat ) i problem jest po lewej stronie od pasażera , mokro jest w tym samym miejscu w którym kolega zaznaczył ( adekwatnie do strony :) )  , ponieważ musiałem wyciągnąć schowek i wymienic zawias , gąbka pod schowkiem w samym rogu również jest mokra , ostatnio lalo się dość mocno zaraz zza nadkola , czysta woda , praktycznie na samym środku jest kolejny "wyciek " ale to raczej na 100% od skraplacza klimy i to normalne , czy któryś z kolegów mógłby pokazać na zdjęciu w którym miejscu mam szukać odpływów z podszybia ,,? W miejscu gdzie jest filtr zaraz obok akumulatora widać że jest trochu wody która stoi ale niestety nie wiem jak się do tego zabrać. Proszę o jakieś porady , lub fotkę jak to przetkac , dzięki i pozdrowionka dla Was ?

W B6 odpływ był pod akumulatorem, podejrzewam że w B7 jest podobnie, także trzeba wyciągnąć akku. I jak piszesz że stoi u ciebie woda to trzeba po prostu rękę wsadzić i wymacać taki gumowy jakby korek, który ma krzyżowe nacięcie, one często się zapycha (liście brud itp.) . Musisz to wyczyścić lub lepiej wyciągnąć ten korek aby był swobodny odpływ. Powinno wszystko  dołem puścić.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam u mnie woda pod pedałami coraz bardziej mokro po deszczu. Więc wyczyscilem i  uszczelnilem uszczelkę pod ecu i nie pomogło. Okazało się że woda leciała z boku, po kablach wychodzących z drzwi. W środku  w  słupku i sie dostawał do środka po kablach.Jest tam taka uszczelka styropianowa  z której wychodzą  kable którą uszczelnilem sylikonem. Teraz czekam na deszcz. Zobaczymy

Edytowane przez Sylwek250

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Po długim czasie rozebrałem w końcu część podsufitki i już wiem skąd na dywaniku woda. Przyczyną jest nieszczelny niebieski wąż którym odprowadzana jest woda z panoramy,u siebie uszczelniłem dokładnie to połączenie silikonem I będę czekał na rezultaty.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam Panowie. Mam ten sam problem.  Woda zacieka po slupkach, plastikach na dywanik z lewej i prawej strony. Rozebrałem podsufitke lałem wodą ale śladu nie bylo wody... mozecie napisać co bylo u Was przyczyną?