Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8T AEB za wysokie ciśnienie doładowania ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , z tego co zdążyłem się zorientować to seryjne AEB powinno dmuchac 0.5-0.6bar. ( Nie jestem pewny , tak wyczytałem na forach ) Tak też u mnie było do czasu czyszczenia przepustnicy... Po przeczyszczeniu przepustnicy ciśnienie wzrosło i teraz dmucha po 0.8bar. Mógłby mi ktoś to wytłumaczyć ? Z tego co mi wiadomo , auto nie przechodziło żadnych modów ( Jedyny to chyba filtr stożkowy heh ). Z Góry dziękuje za odpowiedzi :)

Opublikowano

masz wskaznik doladowania? czy jak zmierzyles ile dmucha?

Opublikowano
  • Autor

Tak posiadam wskaźnik doładowania. Bo chyba w AEB inaczej nie da się zmierzyć ciśnienia , prawda ? :D

Opublikowano

tak, nie ma map sensora, więc masz pomiar oparty o ilość powietrza w dolocie mierzony przepływką.

A ta jest cholernie wrażliwa na syf... o ile nie czyścisz tego stożka raz na tydzień, to jest duża szansa, że przepływka zaniża, co w rezultacie będzie skutkować problemem, bo sonda będzie mierzyć coś innego niż przepływomierz i zobaczysz check engine... jak przepływka Ci nawali, to będziesz miał różne objawy, włącznie z tym, że może przeładowywać. A może to też być związane z czymś zupełnie innym... 20 letnie auta tak już mają, że byle rurka zacznie puszczać i zaczną się robić jaja... krok po kroku sprawdzaj nieszczelności aż coś znajdziesz... Zrób logi, zobacz czy mierzy Ci 115-120g/s przy 5000rpm na III lub IV biegu i będziesz widział jaka jest kondycja układu regulacji i turbo.