Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Korekcja dawki paliwa po regeneracji pompowtryskiwaczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam pewien problem i potrzebuje wypowiedzi na ten temat, regenerowałem parę dni temu pompowtryskiwacze, po tym zabiegu korekcje dawki paliwa się zmieniły ale nie koniecznie na lepsze, ponizej wstawim 2 zdjecia, przed regeneracją

IMG_20180527_133927.jpg 

Opublikowano
  • Autor

I po regeneracji

IMG_20180527_134146.jpg

chyba coś tu jest nie tak? 

Przepraszam że, w dwóch postach ale nie mogłem wstawić inaczej zdjęć 

Edytowane przez paxstor

Opublikowano

No gorsze są. Ale jakie masz pytanie? :) Tak to jest z regeneracjami turbin/ pompek itd. Szansa, że będzie lepiej niż było to jakieś 50%

Opublikowano
  • Autor

Oglnie to nie wiem co z tym fantem zrobić, reklamować pompki czy jak... Ogolnie autko pracuje jak wczesniej zero dymka pali praktycznie od strzała, ale ta korekcja poleciała teraz po całości i pytanie czy to może zaszkodzić? 

Pompki regenerowałem ze wzgledu na pukanie, chociaz po sprawdzeniu pompek powiedziano mi ze brakowało naprawde niewiele zeby sie posypały. A pukanie jak było tak jest... 

Edytowane przez paxstor

Opublikowano
2 godziny temu, paxstor napisał:

po sprawdzeniu pompek powiedziano mi ze brakowało naprawde niewiele zeby sie posypały

Zawsze tak mówią?? Jeszcze nie słyszałem żeby powiedzieli: Wszystko było w porządku, po co Pan to wyciągałeś.

Reklamuj. Masz podstawy. 

Co do pukania to ja sie nie spotkałem, żeby pompka uszkodzona powodowała jakieś dźwięki. Chyba że w jakimś skrajnym przypadku gdzie coś się w niej rozpadnie. Ale wtedy auto już dobrze nie jeździ.

Edytowane przez misiek95

Opublikowano
4 godziny temu, paxstor napisał:

Witam wszystkich mam pewien problem i potrzebuje wypowiedzi na ten temat, regenerowałem parę dni temu pompowtryskiwacze, po tym zabiegu korekcje dawki paliwa się zmieniły ale nie koniecznie na lepsze, ponizej wstawim 2 zdjecia, przed regeneracją

Kolejny przypadek nadgorliwości właściciela i brak skrupułów mechanika i regenerującego pompki :naughty:

W dodatku którychś z nich spie**dolił robotę :tongue4:

Trzeba było się zapytać przed robotą , nie dość że niepotrzebnie w ogóle pompki wyciągane to pewnie i ładnych parę złociszy wyrzuconych w błoto na niepotrzebną regenerację  :decayed:

I do tego teraz w gratisie barowanie się z wykonawcami o przywrócenie sprawności auta :hi:

Na moje oko patrząc na korekcje może być problem z dolnym uszczelnieniem pierwszej pompki, gniazda i pompki w miejscu przylegania mosiężnej podkładki były wyczyszczone dokładnie z nagaru ?

Śruby mocujące pompki nowe i montaż zrobiony zgodnie ze sztuką ?

Uszczelniacze oczywiście nowe ?

???

Na początek zamienił bym miejscami pompkę pierwszą z czwartą zwracając uwagę na to co opisałem wcześniej , najlepiej u innego mechanika , może się coś wyjaśni ...:wink:

PS ciekawy jestem jak po zamianie zachowa się też BIP na pompce , która teraz jest na pierwszym garnku, pierwszy raz widzę korekcję mocno na minusie i BIP wysoki jak na AWX-a..

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano
  • Autor

Wszystko robiłem sam zreszta nie pierwszy raz, uszczelniacze śruby nowe, pompki ustawione według instrukcji, podmienie jeszcze pompki jutro miejscami i zobaczymy, bipy teraz sa lepsze niż wczesniej

Opublikowano
  • Autor

Podmieniłem dziś pompki, 1 z 4, wynik taki że, mam teraz na pierwszym +1,5mg a na czwartym -2,30 czyli korekcje zmieniły się wraz z pompka,tak że wina pompki według mnie, zobaczymy co na to powie spec od regeneracji

Opublikowano
5 godzin temu, paxstor napisał:

zobaczymy co na to powie spec od regeneracji

Jak znam życie to będzie rżnąć głupa :decayed:

Jak tak jest to wygląda jakby zamienił sekcję tłoczącą w tym wtrysku na taką o mniejszej wydajności ....

Opublikowano
  • Autor

Byłem i maja to poprawić, powiedział że, dziwna sprawa bo wszystkie tak samo ustawiane, ale powiedział też że, może założą nowe końcówki wtrysku bo te moje były regenerowane i mozliwe że, to od tego

Opublikowano
2 godziny temu, paxstor napisał:

Byłem i maja to poprawić, powiedział że, dziwna sprawa bo wszystkie tak samo ustawiane, ale powiedział też że, może założą nowe końcówki wtrysku bo te moje były regenerowane i mozliwe że, to od tego

Jedzie ściemę po całości, regeneracja pompek i wtryskiwaczy polega na wymianie ich końcówek na nowe , plus do tego ewentualnie wymiana innych zużytych elementów .

Pierwsze słyszę by ktoś regenerował końcówki wtrysków, chyba że to on właśnie opracował jakąś nowatorską metodę :naughty: