Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8t AEB problem z odpalaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam drodzy klubowicze może odswieze kotleta lub nie bo szukając po forum nie znalazłem takiego tematu, pytanie mam audi 1.8t AEB 98r i od pewnego czasu mam problem z opalaniem mianowicie pompa nie podaje paliwa po kluczyku i jest brak prądy na bezpiecznik pompy  ale jak zaczynam kręcić rozrusznikiem wsystko jest ok prad na bezpieczniku jest i auto chodzi bez problemu brak błędów na vagu bezpiecznik i przekaźnik caly,i moje pytanie czy ten model powinien mieć prąd na tym bezpieczniku po kluczyk i czy pompa tez powinna przez chwile podać paluwo

Edytowane przez mario1980

Opublikowano

U mnie pompa działa z rozrusznikiem. 96r.

Opublikowano
  • Autor

Chciałbym uzyskać trochę więcej informacji na ten temat bo nie wiem czy gonić się po elektrykach lub szukać mechanicznej przyczyny a może poprostu ten typ tak ma

Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, mario1980 napisał:

Chciałbym uzyskać trochę więcej informacji na ten temat bo nie wiem czy gonić się po elektrykach lub szukać mechanicznej przyczyny a może poprostu ten typ tak ma

Może dokładniej opiszę problem auto po nocy a nawet po godzinnym postoju ma problemu z odpaleniem tzn długo można muszę kręcić zanim odpali a jak odpalić jest ok chodzi bez problemu nie szarpie i nie gaśnie 

Opublikowano

Google oraz inne tematy na forum mówią, że w aeb pompa załącza się przy odpalaniu. Na długie kręcenie może być dużo powodów: czujnik temperatury, lewe powietrze, kiepskie świece, zapchany filtr paliwa, słabe ciśnienie paliwa.

Opublikowano
  • Autor

No to pozostaje mi tylko sprawdzić szczelność i świece czujnik temperatury wymieniony pokazuje prawidłowe wartości filtr paliwa wymieniony ciśnienie paliwa na jałowym 3.5 bara po dodaniu gazu 4 bary już mi ręce opadają ale dzięki mszark za podpowiedź przynajmniej wiem że nie muszę szarpać się z elektrykiem 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeszcze przekaźnik po chwili może załapywać, pompa paliwa, przepustnica. Mam to samo i jeszcze nie znalazłem odpowiedzi:/

Opublikowano
  • Autor

Przekaznik zmieniałem nie na nowy ale inny ori i bez zmian przepustnica czyszczona jest lustro pozostaje pompa paliwa ale póki co czas nie pozwala ogarnąć tematu