Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Słaby nawiew przy 140km.h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem w swojej b6 z nawiewem przy 140km.h nawiew jest bardzo słaby jak zwolnie nawiew działa okej. Miał ktoś taki przypadek? Wymieniłem 3 klapy po lewej stronie za schowkiem pasażera ale problem jest nadal. Która z klap steruję powietrzem na wnętrze? V71 czy v113? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Problem rozwiązany. wymieniłem potencjometr i nawiew jest cały czas przy większych prędkościach :)

Opublikowano

Któren potencjometr? 

Opublikowano

Podpinam się do pytania.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Część, 

Mam podobny problem, mianowicie przy prędkości 100 km/h klima chodzi ok ale gdy przyspieszę do 120 to zaczyna wiać ciepłym powietrzem. Czy rzeczywiście trzeba tylko wymienić "potencjometr" ? Jak tak to czy ktoś jest w stanie podać jego numer aby zakupić?

Opublikowano
  • Autor

Klapa dławienia v71 za schowkiem pasażera po prawej stronie silniczek najbliższy grodzi.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 1.08.2018 o 13:21, Jarek882 napisał:

Klapa dławienia v71 za schowkiem pasażera po prawej stronie silniczek najbliższy grodzi.

Rozumiem, ze to jest potencjometr, który reguluje klapę, a nie reguluje moc nawiewu?

U mnie objawy są chyba podobne - właśnie tak, jakby klapy nawalały, bo przy dużej prędkości wiatrak klimy chodzi prawie na maksa, ale powietrze po prostu nie dociera do środka. Czy u Ciebie tak samo się to objawiało?

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Dokładnie to samo mam i winny jest silniczek na dokładkę jak jest deszcz to parują szyby. Zabieram się za to jak tylko się ociepli. Dodam że już wymieniałem na używkę ale wytrzymała tylko 2 lata. Jest też fajny filmik na YouTube jak ktoś jedzie ze zdjętym schowkiem i nagrywa jak klapa całkowicie się zamyka przy wyższych prędkościach gdzie powinna tylko zdławić (przymknąć się ale nie całkowicie) powietrze jak sama nazwa silniczka na to wskazuje z nr. 8E1820511F  lub M (pasuje też od Seata Exeo z literką M na końcu) . Jeśli szukacie używek to jak najmłodsze daty są na silniczkach. Klapa pozostaje w zamknięciu jak klima nagrzewa środek do zadanej temperatury (na początku jazdy) jak jest zimno na zewnątrz jeśli jest upał otwiera się od razu po uruchomieniu auta. Numery silniczków to:

- silnik nastawczy klapy dławienia powietrza - jasnoniebieski [V71] - 8E1820511M (F)

- silnik nastawczy zamkniętego obiegu powietrza - niebieski [V113] - 8E1820511L (D)

P.S. Przypominam że po wymianie silniczka konieczne są nastawy podstawowe klimy. ?

Edytowane przez Tikas

• 1 rok później...
Opublikowano

A testowaliscie te silniczki?

SILNICZEK-NAGRZEWNICY-KLIMY-DO-VW-AUDI-S
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 99,99 zł - SILNICZEK NAGRZEWNICY KLIMY DO VW AUDI SKODA SEAT (8723050001). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!