Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

audi a6 c5 1997 1.8t szarpie przy gwałtownym przyspieszeniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem posiadam Audi a6 c5 od 2 miesięcy jest w gazie . Auto przy gwałtownym przyspieszeniu szarpie na benzynie i na gazie , na benzynie tak nie czuć jak na gazie i niema mocy dopiero po pewnej chwili zaczyna jechać normalnie i ma moc dodam że jak jest otwarte okno czuć bardziej spaliny.

komputer pokazuje błąd taki 

wartość adaptacji regulacji mieszanki górny dodatkowy próg przystosowania przekroczony

Sprawdziłem sonde jest wszystko dobrze , czy to mogą być cewki, przepływomierz  ? czy coś innego

1.Jakie wartości prawidłowe powinien mieć przepływomierz ?

dziś jechałem do pracy i sprawdziłem przepływomierz miał 89 g  na 4 biegu przy 5000 obrotów jadąc na lpg czy to dobre wartości?

2.Jakie powinny mieć napięcia cewki przy spalaniu stokowym cylindra 1 i 2 cylinder napięcie cewki pokazuje do 5 zaś 3i4 pokazuje około 3

Edytowane przez Mariusz Szczepaniak

Opublikowano
  • Autor

Wie może ktoś albo jest w stanie pomóc ?

Opublikowano

Przepływomierz powinien pokazywać 125 przy odcince w serii. Zrób logi dynamiczne i statyczne to cos więcej będzie można powiedzieć. 

Opublikowano
  • Autor

zrobię logi i wstawie . Mam jeszcze 1 pytanie kolega mechanik stwierdził że jest na 100% walnięty zawór  (gruszka) od turbiny i też ma on duże znaczenie i przez to też może mieć takie obiawy , tylko nie moge go nigdzie na allegro odszukać są ale same do tdi .  a do A6 C5 1.8t AEB 150km brak ma ktoś może namiary na jakieś sklepy gdzie mają te gruszki ?

Edytowane przez Mariusz Szczepaniak

Opublikowano

Wpinany był manometr i sprawdzane cisnienie w czasie jazdy? Równie dobrze może być wina n75 ale jego sterowanie będzie widać po logach. W starszych 1.8t niestety po logach nie da się sprawdzić doładowania i trzeba sobie pomóc manometrem.