Opublikowano 3 Lipca 20188 l Witam Mam taki problem posiadam Audi a6 c5 od 2 miesięcy jest w gazie . Auto przy gwałtownym przyspieszeniu szarpie na benzynie i na gazie , na benzynie tak nie czuć jak na gazie i niema mocy dopiero po pewnej chwili zaczyna jechać normalnie i ma moc dodam że jak jest otwarte okno czuć bardziej spaliny. komputer pokazuje błąd taki wartość adaptacji regulacji mieszanki górny dodatkowy próg przystosowania przekroczony Sprawdziłem sonde jest wszystko dobrze , czy to mogą być cewki, przepływomierz ? czy coś innego 1.Jakie wartości prawidłowe powinien mieć przepływomierz ? dziś jechałem do pracy i sprawdziłem przepływomierz miał 89 g na 4 biegu przy 5000 obrotów jadąc na lpg czy to dobre wartości? 2.Jakie powinny mieć napięcia cewki przy spalaniu stokowym cylindra 1 i 2 cylinder napięcie cewki pokazuje do 5 zaś 3i4 pokazuje około 3 Edytowane 4 Lipca 20188 l przez Mariusz Szczepaniak
Opublikowano 9 Lipca 20188 l Przepływomierz powinien pokazywać 125 przy odcince w serii. Zrób logi dynamiczne i statyczne to cos więcej będzie można powiedzieć.
Opublikowano 9 Lipca 20188 l Autor zrobię logi i wstawie . Mam jeszcze 1 pytanie kolega mechanik stwierdził że jest na 100% walnięty zawór (gruszka) od turbiny i też ma on duże znaczenie i przez to też może mieć takie obiawy , tylko nie moge go nigdzie na allegro odszukać są ale same do tdi . a do A6 C5 1.8t AEB 150km brak ma ktoś może namiary na jakieś sklepy gdzie mają te gruszki ? Edytowane 9 Lipca 20188 l przez Mariusz Szczepaniak
Opublikowano 9 Lipca 20188 l Wpinany był manometr i sprawdzane cisnienie w czasie jazdy? Równie dobrze może być wina n75 ale jego sterowanie będzie widać po logach. W starszych 1.8t niestety po logach nie da się sprawdzić doładowania i trzeba sobie pomóc manometrem.