Fuksss Opublikowano 6 Lipca 2018 Opublikowano 6 Lipca 2018 Witam Panowie!! Dzisiaj zajrzałem pod maske i po zdjęciu osłony zauważyłem jakiś wyciek ciężko mi stwierdzić czy to olej czy ropa ?? Na pewno jest coś nie tak jutro pójdę do mechanika ale nie daje mi to spokoju co o tym myślicie??? Co to może być i skąd ten wyciek ??olej wymieniłem na początku maja !! Stan na wskazniku trochę mniej niż full
kkt Opublikowano 19 Lipca 2018 Opublikowano 19 Lipca 2018 W dniu 6.07.2018 o 21:07, Fuksss napisał: Witam Panowie!! Dzisiaj zajrzałem pod maske i po zdjęciu osłony zauważyłem jakiś wyciek ciężko mi stwierdzić czy to olej czy ropa ?? Na pewno jest coś nie tak jutro pójdę do mechanika ale nie daje mi to spokoju co o tym myślicie??? Co to może być i skąd ten wyciek ??olej wymieniłem na początku maja !! Stan na wskazniku trochę mniej niż full Cześć. Ustaliłeś skąd leci olej?
arek252525 Opublikowano 20 Lipca 2018 Opublikowano 20 Lipca 2018 Dokładnie to wyczyść i obserwuj wtedy stwierdzisz co to jest. Ja myślę że to olej spod tych dekli od wtryskiwaczy tych aluminiowych często powodem wycieków. ale dla pewności najpierw wyczyść i obserwuj.
pamopl Opublikowano 19 Listopada 2018 Opublikowano 19 Listopada 2018 W dniu 6.07.2018 o 21:07, Fuksss napisał: Witam Panowie!! Dzisiaj zajrzałem pod maske i po zdjęciu osłony zauważyłem jakiś wyciek ciężko mi stwierdzić czy to olej czy ropa ?? Na pewno jest coś nie tak jutro pójdę do mechanika ale nie daje mi to spokoju co o tym myślicie??? Co to może być i skąd ten wyciek ??olej wymieniłem na początku maja !! Stan na wskazniku trochę mniej niż full Witam, Czy mogę prosić o informacje jak się skończyła opisana przez Pana sytuacja? Czy udało się Panu doszczelnić ten dekiel i jeżeli tak czy jest tam jakaś uszczelka która można dokupić? Aktualnie mam taki sam problem jak opisany w pierwszym poście. Pozdrawiam, Paweł
Fuksss Opublikowano 19 Listopada 2018 Autor Opublikowano 19 Listopada 2018 Witam więc tak cała sprawa skończyła się wymianą tej srebrnej listwy gdyz uszczelka znajdujaca sie pod nia nadawala sie do d*py ?listwa wymieniona i wszystko suche jak pieprz ?
kkt Opublikowano 19 Listopada 2018 Opublikowano 19 Listopada 2018 41 minut temu, Fuksss napisał: listwa wymieniona Witam. Gdzie ją kupiles i ile kosztowała.
pamopl Opublikowano 19 Listopada 2018 Opublikowano 19 Listopada 2018 48 minut temu, Fuksss napisał: Witam więc tak cała sprawa skończyła się wymianą tej srebrnej listwy gdyz uszczelka znajdujaca sie pod nia nadawala sie do d*py ?listwa wymieniona i wszystko suche jak pieprz ? Super, a możesz napisać jak ona się dokładnie nazywa? Nie wiem dokładnie o co pytać w sklepie :).
Fuksss Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Opublikowano 25 Listopada 2018 Niestety sam nie wiem jak to fachowo się nazywa pokażesz w sklepie zdjęcie albo na żywo autem podjedziesz to babka Ci powie co to ?
pamopl Opublikowano 1 Grudnia 2018 Opublikowano 1 Grudnia 2018 Dzięki za odpowiedź, w sklepie dowiedzialem się jak to się nazywa, zakupiłem cztery sztuki i dzisiaj wymieniłem, zobaczę czy to pomoże.
kkt Opublikowano 1 Grudnia 2018 Opublikowano 1 Grudnia 2018 (edytowane) 2 godziny temu, pamopl napisał: w sklepie dowiedzialem się jak to się nazywa Witam. Kupiłeś to w zwyklym sklepie motoryzacyjnym? Jak one sie nazywają i ile kosztowały? Edytowane 1 Grudnia 2018 przez kkt
pamopl Opublikowano 2 Grudnia 2018 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Kupiłem te listwy w inter carsie, koszt to 100 zł za całość. Pokaż zdjęcie sprzedawcy to Ci znajdzie. Oni to nazywają mocowaniem wtrysków w pokrywie.
Empster Opublikowano 17 Maja 2019 Opublikowano 17 Maja 2019 Po dogłębnym przeszukaniu internetu: Numer części: 03L103113 Nazwa: Płytka mocująca wtryskiwacz 2.0 TDI Mam nadzieję że komuś się jeszcze przyda. 2
vex87 Opublikowano 6 Września 2019 Opublikowano 6 Września 2019 Witam Czy nie jest czasem tak że za wyciek odpowiedzialna jest oring miedziany znajdujący się u dołu wtryskiwcza? Mam ten sam problem i obawiam się że te zaślepki srebrne są tylko uszczelnieniem od góry a faktyczna przyczyna jest gdzieś niżej. Może ktoś się wypowiedzieć?
Empster Opublikowano 6 Września 2019 Opublikowano 6 Września 2019 Z tego co się orientuję to w całej pokrywie jest duże Ciśnienie. Toteż jeśli ta aluminiowa blacha uszczelniająca jest stara/zuzyta to jest wyciek. Czasami zdąży się, że ktoś zbyt mocno dokreci ta blachę i powstanie skrzywienie materiału, gdzie nawet nowa blacha nie pomoże. W takiej sytuacji mój znajomy mechanik zamiast wymieniać cała pokrywę wziął dobry uszczelniacz w postsci silikoju/kleju (nie wiem dokładnie) i uszczelnil to czego skutkiem jest tylko lekkie pocenie się. Jest to na tyle małe że przypuszczam w końcu przestanie się nawet pocić.
pamopl Opublikowano 1 Stycznia 2020 Opublikowano 1 Stycznia 2020 W dniu 6.09.2019 o 08:35, vex87 napisał: Witam Czy nie jest czasem tak że za wyciek odpowiedzialna jest oring miedziany znajdujący się u dołu wtryskiwcza? Mam ten sam problem i obawiam się że te zaślepki srebrne są tylko uszczelnieniem od góry a faktyczna przyczyna jest gdzieś niżej. Może ktoś się wypowiedzieć? U mnie po wymianie nic nie cieknie, więc zakładam, że to była sprawa tych blaszek.
Kamil1414 Opublikowano 1 Stycznia 2020 Opublikowano 1 Stycznia 2020 Do wymiany blaszek trzeba wyjąc rurki doprowadzające paliwo i wtryskiwacze. Powiedzcie czy po złożeniu wszystkiego do kupy trzeba jakoś odpowietrzyć układ czy po sam wypchnie powietrze?
pamopl Opublikowano 3 Stycznia 2020 Opublikowano 3 Stycznia 2020 W dniu 1.01.2020 o 22:57, Kamil1414 napisał: Do wymiany blaszek trzeba wyjąc rurki doprowadzające paliwo i wtryskiwacze. Powiedzcie czy po złożeniu wszystkiego do kupy trzeba jakoś odpowietrzyć układ czy po sam wypchnie powietrze? W moim przypadku nic nie musiałem odpowietrzać, po chwilowym kręceniu silnik zaskoczył. 1
Emines Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Panowie mam to samo. Ile u Was wziął mechanik za wyjęcie wtryskiwaczy i wymianę tych blaszek?
Kamil1414 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 11 godzin temu, Emines napisał: Panowie mam to samo. Ile u Was wziął mechanik za wyjęcie wtryskiwaczy i wymianę tych blaszek? Ja jednak oddałem mechanikowi. Wziął 200zł za 40 min roboty. Do tego blaszki 100zł. I dalej leci spod jednej. Zrobił znowu i leci dalej. Pojechałem do gościa co zna się trochę więcej i podobno czasami w robi się odkształcenie pokrywy zaworów.
Empster Opublikowano 15 Lipca 2020 Opublikowano 15 Lipca 2020 Dokładnie tak, miałem taką samą sytuację, wtedy albo zabawa w wymianę pokrywy albo uszczelniacz wyglądający jak silikon. Trochę partyzantka ale zdaje egzamin śpiewająco
Rekomendowane odpowiedzi