Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Prosze o ocene doładowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie ostatnio robie setup na 300 km mam zalozone turbo od Geremiego, auto jeszcze nie zestrojone bo okazało sie ze turbo nie realizuje zadane doładowania. Wymieniłem zawór n75 i teraz wóz ładuje mocno i sie zastanawiam czy nie za mocno

Poniżej daje logi

http://vaglogi.pl/log-115_118_y7TA24J.html ( Patrzcie w dolna tabele )

Może to wynikać z faktu że wóz nie wystrojony czy coś innego ?

Opublikowano (edytowane)

turbo wstaje nawet ladnie, trzyma doladowanie itp. moim zdaniem jest okej ;) na pewno strojenia trzeba bo to juz nie jest seria turbinka i troche inaczej bedzie dzialac i sie zachowywac.
A przeladowania pojawiaja sie na pewno ze wzgledu na brak strojenia.

Edytowane przez DivaynEays
Opublikowano (edytowane)

jedz na strojenie i zobaczysz jak bedzie wtedy . a takie przeladowanie niewielkie to moze byc zle wyregulowana grucha na turbo. jak masz manualne pompke do podcisnienia to wyciagasz wezyk od gruchy i pompujesz. sztanga powinna sie ruszac przy okol 4 psi i byc  w pelni otwarta przy 7 , caly ruch sztangi to ok. 1cm. ale to tylko teoria bo w praktyce to najlepiej jest ustawic ksiazkowo i badac. ja troche podciagnalem i tez mam lekkie przeladowanie przy ok 3. tys obrotow kiedy boos jest najwiekszy ale za to trzyma lepiej w calym zakresie obrotow i zamiast lekkiego niedoladowania to teraz wszedzie jest cacy ;) jedyny minus takiego rozwiazania to to, ze n75 bardziej dostaje po d*pie ale 80zl kosztuje oryginal wiec BICZ PLEASE :P a takie przeladowanie 0,1 - 0,2 bara turbiny Ci raczej nie rozsadzi bez przesady :) no i dopoki nie wywala Ci overboosta to tez bym sie jakos specjalnie nie przejmowal , jak cos to komputer i tak Ci odetnie ladowanie i wrzuci tryb awaryjny :D

Edytowane przez KubiaK