Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

S4 B5 rozbieżności w ładowaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam mały problem. Pacjent to S4B5. Chodzi mi o rozbieżność w napięciu ładowania. Zaraz po odpaleniu auta wskaźnik na zegarach pokazuje mi coś w okolicach 13,8. Po nagrzaniu sie silnika spada do ok 13, komp pokazuje 13,3, a miernik na klemach ok. 14,2. Spotkał się ktoś z takim czymś?

Opublikowano

Norma

Przynajmniej u mnie.

Opublikowano
  • Autor

Orientowales się czy idzie coś z tym zrobić?

Opublikowano

Nic z tym nie trzeba robić. Normalka. Nie patrz na zegary ani na vag, jak miernik pokazuje że na klemach jest ok to nie ma co drążyć.

Opublikowano
  • Autor

Działać może i działa prawidłowo ale... drażni trochę oko. Wątpię żeby było tak od nowości. Jeśli jest to jakaś pier**la to czego tego nie naprawić. 

Opublikowano

Miernik w dłoń i sprawdzaj po kolei od aku po licznik aż znajdziesz gdzie masz spadek napięcia. Zaśniedziałe styki itp.

Opublikowano

Mi w 2.4 też po rozgrzaniu spada ładowanie na zegarach z na oko 14 na 13.5~~. Robiłem już alternator i wyciągnięty z auta daje na stole około 14.4v będę zagłębiał się w temat jak będzie trochę czasu. Sprawdziłbym jeszcze napięcie prosto na śrubie alternatora po rozgrzaniu czy też tak spada.

Opublikowano

Musicie pamiętać, że nie jest to certyfikowany woltomierz i nie ma co oczekiwać, że będzie super dokładnie wskazywał wartość - chociaż fakt, że czasami drażni.

Trochę jakbyśmy oczekiwali, że wskaźnik poziomu paliwa będzie działał z dokładnością do 1 litra.