Skocz do zawartości
IGNOROWANY

TIP z kwasówki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie. Posiadam Seata Exeo (A4 B7) z 2010 roku z 1.8T CFMA 150km. Zakładając LPG dowiedziałem się że rura dolotowa jest pęknieta przy obejmie, i faktycznie jest. Teraz wiem skąd to syczenie podczas przyśpieszania. Chce to wymienić a ze oryginał jest jaki jest pomyślałem o kwasówce takiej jak ta: https://allegro.pl/tip-dolot-audi-a4-a6-passat-1-8t-k03-k04-hybryda-i7432934078.html#thumb/1 Mam nadzieje że będzie pasować p&p do mojego silnika bez problemów. Silikon troche tańszy, ale wole już dołożyć :) Co o tym myślicie. Nawiasem mówiąc przed założeniem lpg oprócz tego swistu po odpuszczeniu pedału gazu był ten charakterystyczny dźwięk jak z blow off-a niestety teraz go nie ma ;/ dlaczego ? co ten dźwiek wydawło ? a teraz tego nie ma, a szkoda bo bardzo mi się to podobało podczas jazdy. Byłbym wdzięczny za wszelakie porady. Jestem kompletnie zielony co tego wszystkiego a pytań sporo. 

Opublikowano

Bedzie pasowal, nawet nie wiem czy tego nie robi ktos od nas z forum

Opublikowano

Błem dziś sprawdzić szczelnośc dolotu i wszystko szczelne, ja nie wiem gdzie oni to widzieli.