tomek899 Opublikowano 23 Lipca 2018 Opublikowano 23 Lipca 2018 Witam Problem taki. Akumulator ma pół roku centra. Ostatnio się rozładował. Byłem sprawdzic aku, powiedzieli ze dobry i najprawdopodobniej padł regulator napiecia. Został wymieniony i .... nadal to samo, napiecie jak sa wlaczone swiatla itd wynosi ok 13,5 - 13,6 .... Co to moze byc ??
k232 Opublikowano 23 Lipca 2018 Opublikowano 23 Lipca 2018 10 minut temu, tomek899 napisał: Witam Problem taki. Akumulator ma pół roku centra. Ostatnio się rozładował. Byłem sprawdzic aku, powiedzieli ze dobry i najprawdopodobniej padł regulator napiecia. Został wymieniony i .... nadal to samo, napiecie jak sa wlaczone swiatla itd wynosi ok 13,5 - 13,6 .... Co to moze byc ?? U mnie to samo, w czasie drogi straciłem ładowanie z alternatora i dojechałem ile się dało, później auto odpalało ale już bardzo słabo i wydaje mi się, że troszkę się cele w akumulatorze wygięły, zrobiłem regenerację alternatora i też mam ładowanie 13,7 ale jeżdżę i nie patrzę na to.
Kubal2216 Opublikowano 23 Lipca 2018 Opublikowano 23 Lipca 2018 40 minut temu, tomek899 napisał: Witam Problem taki. Akumulator ma pół roku centra. Ostatnio się rozładował. Byłem sprawdzic aku, powiedzieli ze dobry i najprawdopodobniej padł regulator napiecia. Został wymieniony i .... nadal to samo, napiecie jak sa wlaczone swiatla itd wynosi ok 13,5 - 13,6 .... Co to moze byc ?? Ja miałem podobny problem. Podłączyłem kabel bezpośrednio z alternatora do akumulatora i problem zniknął.
tomek899 Opublikowano 23 Lipca 2018 Autor Opublikowano 23 Lipca 2018 a dużo z tym roboty? nie znam się na tym mozesz jakies fotki?
GRADIENT Opublikowano 23 Lipca 2018 Opublikowano 23 Lipca 2018 Zmierz napięcie na akumulatorze i na alternatorze bezpośrednio. Porównamy.
tomek899 Opublikowano 23 Lipca 2018 Autor Opublikowano 23 Lipca 2018 no na akumulatorze to ok wiem, a na alternatorze jak ?
Marcin Pakuła Opublikowano 24 Lipca 2018 Opublikowano 24 Lipca 2018 16 godzin temu, tomek899 napisał: no na akumulatorze to ok wiem, a na alternatorze jak ? Przewód jest przykręcony śrubą z tyłu alternatora - można go spokojnie "wymacać" na wyłączonym silniku - z tego co pamiętam jest od zewnętrznej strony. Wystarczy zmierzyć napięcie na tej śrubie.
Rekomendowane odpowiedzi