Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Falujacy kąt wtrysku....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój problem pojawił się wracając z trasy, auto powyżej 100 na godzinę mulowato jechało i zaczęło głośniej klekotac niż normalny diesel he he. Podłączyłem po powrocie kompa i wyskoczył błąd 17656 coś związanego z kątem wtrysku. Sprawdziłem i kat faktycznie był lipa ok 150, trochę dziwne bo miesiąc wcześniej był zmieniany rozrząd i kat ustawiłem na 55 jednostek. 

Ustawiłem go ok 60 jednostek, ale bardzo ciężko, cały czas pływa - czy to możliwe żeby tak nagle samo się rozjechalo, czym to może być spowodowane??! 

Opublikowano

Klin na wale do wymiany.

Ktos kto robil rozrzad nie ogarnął tego wcześniej i teraz musisz to poprawic.

Pasek rozrzasus nie lata jak.glupi???

Auto odpala normalnie czy da problemy???

Opublikowano
  • Autor

Czy z tym klinem wału to grubsza robota?? Auto pali normalnie bez problemu, a czy pasek tańczy to muszę sprawdzić 

Opublikowano
  • Autor

Czy w moim silniku 1,9 110 km afn jest klin czy półksiężyc?? 

Opublikowano

Klin polksiezyc jeden ciul.

Kiedys kolega zostawił mi afn na ustawienie kąta.

Objawy były takie ze po wejściu w bs auto kopcilo jak star,za autem nie dalo rady ustac 2 sekund.odpalal jak chcial raz nawet po pół godziny kręcenia nie zalapal.

Nic ustawiamy kat a tam tak z 60 skakalo na 300.

Sruby poluznione pompa ruszam auto gaśnie nic nie dalo rady zrobić.

Poszedł do kolesia ten zobaczył i od razu stwierdził że to wina klina.

Po rozbiorce rozrzadu zapodal jakiś jego zestaw naprawczy.bo narobil tego sobie kiedyś na zaś i auto smigalo jak wściekłe.

Jeżeli Ci pali ok a pasek rozrządu nie lata jak glupi to proponuję podmienić przestawiacz kąta wtrysku w pompie. 

Opublikowano
  • Autor

No właśnie pasek rozrządu chodzi rowniutko i nic się nie dzieje, nie kopci, nie dymi i pali cacy, powiadasz przestawiacz??? A co to jest?? 

Opublikowano

Wpisz sobie w gogle przestawiacz kąta wtrysku vp 37.objawy jak działa itd.

W pompie jest taki sprytny nie wiem jak go nazwać elektrozawor???który reguluje to by właśnie kat nie leciał na łeb na szyje.

Zrob to w miarę szybko by pompa nie dostała za dużo po pupie.

Opublikowano

Zobacz czy kolo pasowe kreci sie bez wachan

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, karaluch8 napisał:

Zobacz czy kolo pasowe kreci sie bez wachan

No właśnie oglądałem to koło pasowe chodzi rowniutko i nic nie bije na boki. 

Opublikowano
  • Autor

Czujnik już zamówiony, teraz czekać na paczuszkę i teraz mam jeszcze takie pytanko czy wymiana polega na wyjęciu starego i włożeniu nowego, czy będzie leciało paliwo i coś tam jeszcze...??? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Tak więc próba wymiany elektrozaworu n108 zakończyła się fiaskiem. Odkrecony filtr paliwa, zdjęta blacha z tyłu pompy i dalej zasłania kołnierz jedna srubke od owej części, żeby to odkręcić trzeba wyjąć pompę, trochę lipa. 

Poddalem się, rozlaczylem wtyczkę, zapodalem kontakt i zrobiłem test tego zaworu vagiem i słychać wyraźnie jak zmienia się praca pompy - czy to świadczy o prawidłowym działaniu tego ustrojstwa?? Proszę o odpowiedzi i pomoc, pozdrawiam. 

Opublikowano

Jak masz gdzies blisko ogarnietego pompiarza to podjedz niech sam to obluka jak nie to będziemy myśleć co dalej.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Jeszcze jedną rzeczą chciałbym się podzielić, może to pomoże doświadczonym kolegom pomóc w diagnozie problemu, wchodząc w grupę 000 i w drugiej pozycji mamy wartość kąta, i tu jest ok. 55 ale wchodząc w tdi timing aby odczytać graficzny wykres wartość kąta jest już 000?? O co może w tym chodzić, gdzie szukać i co sprawdzić. Dodam że pali ok i nie kopci, może troszkę głośniej klekocze.