Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Passat 2.0 ALT nie jedzie. Prośba o analizę logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako, że jest to mój pierwszy post na forum to na wstępnie witam wszystkich serdecznie.

Od dwóch tygodni jestem posiadaczem Passata z silnikiem 2.0 ALT. Auto od początku wydawało mi się mułowate jak na ten silnik.

Z trudem udało mi się rozpędzić  do 180km/h., więcej nie chce iść.

Od razu napiszę, że szukałem informacji na forum, ale zaproponowane tam rozwiązania się u mnie nie sprawdziły. Gruszka kierownicy powietrza sprawna i działa, dolot po przejrzeniu wygląda na szczelny, wężyki podciśnienia też ok.

Błędów w komputerze brak.

Zrobiłem więc logi dynamiczne 002, 032, 033. Czy moglibyście zerknąć na nie i ocenić co z tym silnikiem może być nie tak?

Jeżeli macie jakieś pomysły bądź rady co zrobić to chętnie poczytam.

http://vaglogi.pl/log-002_032_033_LpsIyLR.html

Pozdrawiam

Mariusz

Edytowane przez messaya

Opublikowano

Po tych logach nie widać, żeby coś niedomagało. Sprawdź co pokazuje w grupie 93 i zrób jeszcze log 3+20

Edytowane przez przem8

Opublikowano
  • Autor

Ok, jutro zrobię te logi o których napisałeś.

Wracając do tych już zrobionych logów to czy w grupie 32 korekty krótko i długoterminowe nie powinny się zmieniać w czasie jazdy. No i drugie pytanie to czy napięcie na sondzie lambda nie spada za bardzo? Nie świadczy to przypadkiem o zbyt bogatej mieszance?

Opublikowano

Korekty dlugoterminowe są w 32. W 33 masz krótkoterminowe i one stale zmieniają się podczas jazdy. U Ciebie jest w normie po logach pod obciążeniem

Opublikowano
  • Autor

Ok dzięki za objaśnienie. Tymczasem dzisiaj zrobiłem dodatkowe logi dynamicznie 3+20+93.

Tylko zwracajcie uwagę na trzecią część tabeli na samym końcu, dwa pierwsze to były nieudane przejazdy.

http://vaglogi.pl/log-003_020_093_fyqm719.html

Opublikowano

Delikatne spalanie stukowe ale w normie. Z gr. 93 nie musiałeś robić loga tylko odczytać co pokazuje po zapłonie. Jeśli również jak w logu +2 to rozrząd też dobrze ustawiony (zakres -3/+6 jest w normie). Nie mam więcej pomysłów co nie tak.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za info. Jeśli chodzi o rozrząd to na jałowym również pokazuje +2. 

Szkoda tylko, że jestem w kropce. A tym czasem dzisiaj spod świateł łyknął mnie Focus 1.8 TDCI  ?

Jak mi się uda uda to jutro spróbuje przemyć przepustnicę i przepływomierz bo mam wrażenie, że delikatnie zaniża.

Jak ktoś ma jeszcze jakieś pomysły z chęcią je wypróbuję.

Pozdrawiam

Mariusz